projecten
muziekLimburgKerkrade

World Music Concours 2017

Eén keer in de vier jaar vindt het internationale festival voor de blaasmuziek plaats; het Wereld Muziek Concours. Met een uitgebreid wedstrijdprogramma, een hoogwaardige concertcyclus en een aansprekend randprogramma.

Van 13 tot en met 31 juli kunt u op verschillende locaties bij Parkstad Limburg genieten van onder meer concertwedstrijden voor blaasorkesten en slagwerkensembles, Mars- Marsparade- en Showwedstrijden voor marching/showbands, dirigentencursus en wedstrijd voor jonge dirigenten van blaasorkesten.
Er komen bijna 20.000 muzikanten uit de hele wereld. De cyclus heeft meer dan ooit een exclusief blaasmuziek karakter. Het Cultuurfonds Limburg ondersteunde enkele programmaonderdelen, waaronder de WMC on Tour concerten verzorgd door jeugdorkesten. 

Project gesteund door:

Cultuurparticipatiefonds Limburg

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmuziek

150 Psalms

Internationaal marathonproject van het Nederlands Kamerkoor op Festival Oude Muziek. 1 en 2 september 2017, in TivoliVredenburg te Utrecht.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Opera Hänsel und Gretel

De 19e-eeuwse sprookjesopera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck is van 4 tot en met 8 augustus te zien zijn in het openluchttheater De Pinkenberg in Velp.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Grachtenfestival 2017

Het Cultuurfonds ondersteunde verschillende programmaonderdelen van het Grachtenfestival 2017.

Bekijk project
Landelijkmuziek

Jong Metropole in Caprera

Jong Metropole voor het eerst in het westen van het land, in openluchttheater Caprera.

Bekijk project