projecten
monumentenzorgLandelijk

BIO | Zoeken naar de heldere lijn

Tuinarchitecte Mien Ruys heeft gedurende een lange periode een belangrijke invloed gehad op de ontwikkeling van de tuinarchitectuur. Zij was een van de eersten in Nederland - en zeker de eerste vrouw - die het belang zagen van de integratie van haar vak met de architectuur. 

Uitgeverij de HEF publishers geeft medio 2017 de biografie Zoeken naar de heldere lijn uit. De publicatie geeft een volledig, geïntegreerd beeld van leven en werken van Mien Ruys (1904-1999). Ruys' oeuvre wordt geïnterpreteerd met gebruik van gegevens uit de toenmalige context en vanuit de hedendaagse vakinhoudelijke en historische inzichten. 

Cultuur(fonds) verbindt

De tuinen zijn verstild en de podia en theaters zijn leeg. De coronamaatregelen hebben een grote invloed op de cultuursector, waar we de precieze gevolgen nog niet van kunnen overzien. Wat we wel kunnen, is samen cultuur levend houden! Dat doet het Cultuurfonds inmiddels al 80 jaar en dat kunnen we blijven doen dankzij de steun van tienduizenden cultuurliefhebbers, stichtingen en bedrijven. 

Juist in deze tijd zien we hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor onze samenleving. Vind je dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan.

Zelf een project steunen?

Geef ook

Meer projecten

Landelijkmonumentenzorg

Klim naar het licht

Beklim de torens van de gerestaureerde Sint Bavo Kathedraal in Haarlem

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

De Hollandsche Manege

Restauratie van de stadsmanege aan het Vondelpark.

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Bartholomeus Gasthuis

Restauratie van het oudste bejaardentehuis van Nederland

Bekijk project
Landelijkmonumentenzorg

Restauratie molen De Hoop

175-jarige krijgt facelift

Bekijk project