Projecten

Van opera tot hiphop, van performance tot beeldende kunst, van cultureel erfgoed tot mode en van weidevogel tot literatuur. Het Cultuurfonds is op vele terreinen actief. Laat je inspireren door de projecten.

projecten

Sorteren op

beeldende kunst

CODA Paper Art 2021

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties.

Sweelpop

Al bijna 40 jaar wordt Sweelpop georganiseerd door jongeren uit de oude gemeente Zweeloo. Sweelpop is een evenement voor jong en oud waar iedereen weer met oude bekenden in gesprek komt. Het is een festival dat gekenmerkt wordt door open en gezellige sfeer met een dorps element.

World Street Painting Arnhem

World Street Painting is een festival waar kunst live voor je neus op straat gemaakt wordt. Hierin staat het maakproces en het 3D kunstwerk centraal. Sinds 2014 organiseert Stichting World Street Painting jaarlijks een festival in Arnhem en andere steden in de wereld. Street Painting is een doeltreffende manier om een thema of kunst in de stad op een laagdrempelige manier aan een breed publiek over te brengen.

Landelijkbeeldende kunst

Oudroze

Oudroze is een project dat haar reis begint in Amsterdam. Dertig kleurrijke portretten en verhalen van een diverse groep 70+ lhbti personen zijn te zien bij het homomonument. Hun levenservaringen vormen de schakel tussen het verleden, heden en de toekomst. Ervaringen die de ouderen en de jongeren generaties verbindt en de sociale acceptatie van lhbtiqa+ personen bevordert.

Studio Stoereloer in Vlam en Fjoer

Tussen 12 en 16 juli 2021 kunnen 75 kinderen per dag (6-13 jaar) uit Leeuwarden en omgeving meedoen aan allemaal gratis workshops op de gebieden beeldende kunst, theater en multimedia. Het project betreft een samenwerking tussen Stoereloer, dbieb, de Podiumschool en videokunstenaar Vincent Schiphorst en alle workshops zijn speciaal voor dit project ontworpen.

Landelijkgeschiedenis & letteren

Tentoonstelling 'Azteken. Mens achter de mythe'

Een tentoonstelling van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen over de Azteken in het Museum van Wereldculturen, met recent opgegraven archeologische schatten die voor het eerst buiten Mexico te zien zijn.

Overijsseltheater, dans en film

Fernandes, Mirthe

€ 2.500

documentaire Beste Buren

Overijsselmuziek

Muziekvereniging Wilhelmina Rijssen

€ 4.000

aankoop instrumenten

Overijsselmuziek

Stichting de Vuurvogel

€ 3.500

extra huur- en dirigentkosten repetitielocatie

Overijsselgeschiedenis & letteren

Stichting Mulder van Eerde

€ 2.500

publicatie De laatste Drost van Twente

Overijsselmuziek

Viventi

€ 1.750

concerten Zving Out ... al 40 joar

Zeelandgeschiedenis & letteren

Stichting Historisch Onderzoek Zeeland

€ 1.295

onderzoek en schrijven voor publicatie onderzoek met publicatie Schorer

Noord-Brabantmuziek

Fanfare- en Tamboerkorps Heide Echo

€ 1.787

Slagwerkinstrumenten

Noord-Brabantmuziek

Muziekvereniging Someren-Heide

€ 1.500

aankopen (muziekbenodigdheden) Tenor saxofoon en drumstel

Noord-Brabanttheater, dans en film

Stichting De Voorste Venne

€ 2.482

Beamer/Blueray speler en projectiescherm

Stichting Ouderraad St. Jozefschool

€ 14.000

schoolplein van de toekomst