Cultuurfonds Groningen steunt 42 projecten voor ruim 58.000 euro

Het Cultuurfonds afdeling Groningen heeft in tweede kwartaal van 2020 in totaal 58.151 toegekend voor 42 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.
26 juni 2020
Cultuurfonds Groningen steunt 42 projecten voor ruim 58.000 euro
Fotocredits:
De Kloosterkerk in Ten Boer. Foto: Archief DvhN

Enkele projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn:

De Kloosterkerkgemeente Ten Boer krijgt een bijdrage voor de restauratie van de kerkbanken en aansluitende lambrisering van de Kloosterkerk in Ten Boer. De banken zijn toe aan groot onderhoud. De precieze datum waarin de banken zijn gemaakt is niet duidelijk, maar in ieder geval niet later dan 1906. Met de toekenning draagt het Cultuurfonds Groningen bij aan het herstel van de cultuurhistorische waarde van het kerkinterieur.

Trio Ridente uit Groningen kan rekenen op een bijdrage voor de muziektheatervoorstelling Lied zonder Woorden. De voorstelling bestaat uit persoonlijke verhalen, omlijst met klassieke liederen en duetten. Trio Ridente bestaat uit de zangeressen Meike Wijma (1996), Merel Wentink (1994) en pianiste Julia Hoorman (1995). De combinatie van persoonlijke verhalen, openheid en klassieke muziek van hoog niveau is uniek.

De Stichting MICH krijgt een bijdrage voor het theaterdansproject MoveMe! Bij dit project werken jongeren met een visuele beperking van Visio De Heukelom in Haren samen met jongeren van H.N. Werkman Stadslyceum in Groningen toe naar de realisatie van een avondvullende dansvoorstelling. Door het toewerken naar een eindvoorstelling, ontmoeten de jongeren elkaar en leren zij elkaars leefwereld beter begrijpen.  

CultuurFondsen op Naam

De toekenning wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen uit het René H. van Bokkum Fonds en Het Mijndershuis Fonds, twee van de CultuurFondsen op Naam van het Cultuurfonds.

Het overzicht van de toekenningen is bijgevoegd.

Volgende vergadering

In de vergadering van 28 september 2020 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Zie www.cultuurfonds.nl/aanvragen-groningen.

Over het Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij onze beurzen, fondsen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Het Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.