The American Dream en 21 andere projecten ondersteund door Cultuurfonds Drenthe

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in het derde kwartaal van dit jaar aan 22 projecten in de provincie bijna €69.000 toegekend. Het geld kwam onder meer uit een aantal CultuurFondsen op Naam, waaronder het Jenny Vrieling Fonds.
18 oktober 2017
The American Dream en 21 andere projecten ondersteund door Cultuurfonds Drenthe

The American Dream

De tentoonstelling The American Dream, American Realism 1945-2017 in het Drents Museum en de Kunsthalle Emden ontvangt € 7.500. De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. The American Dream biedt een spectaculair visueel overzicht van meer dan 200 kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over beide musea. 

Het Meisje van Yde

Een ander bijzonder project is de openlucht theaterproductie Het Meisje van Yde over één van de bekendste veenlijken, ontdekt in mei 1897. Dit project ontvangt €10.000. Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze één van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo en heel Nederland is. Het meisje van Yde is al jaren een van de publiekstrekkers in het Drents Museum te Assen.