Cultuurfonds Drenthe steunt Jan Kruis Museum en 47 andere projecten

Cultuurfonds Drenthe heeft in de eerste vergadering van 2019 ruim 175.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 48 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Één van die projecten is de komst van het Jan Kruis Museum in Orvelte.
12 april 2019
Cultuurfonds Drenthe steunt Jan Kruis Museum en 47 andere projecten
Fotocredits:
Jan Kruis

Vier opvallende projecten zijn:

Jan Kruis Museum
De Stichting Jan Kruis Museum kan rekenen op een bijdrage voor het realiseren van het Jan Kruis Museum in het museumdorp Orvelte. Binnen het pand wat beschikbaar gesteld is door stichting het Drentse Landschap zal een vrolijk museum gemaakt worden met werk van Jan Kruis, bekend van Jan Jans en de Kinderen.

Aanleg beplanting deelgebied Amerika
De Stichting Arboretum Assen kan rekenen op een bijdrage voor de realisatie van het beplantingsplan in het deelgebied Amerika. Er zullen ongeveer 500 bomen in plantvakken en circa 15 solitaire bomen worden geplant. Het Arboretum is een jong bomenpark in de stadsrand van Assen. Er worden zogenaamde botanische bomen geplant, die voorkomen in Noord-Amerika. Deze bomen zijn door gespecialiseerde kwekers gekweekt uit materiaal afkomstig uit het oorsprongsgebied.

FestiValderAa 2019
De Stichting Andere Activiteiten Schipborg kan rekenen op een bijdrage voor de organisatie van het driedaags cultuurfestival van 5 t/m 7 juli 2019 in Schipborg. (Straat)theater, muziek en dans zijn hier ingebed in de unieke natuurlijke omgeving: het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Naast theatervoorstellingen en concerten zijn er tal van randactiviteiten voor jong en oud. In de uitvoering wordt het festival geheel duurzaam geproduceerd.

School/dorpsfeest Yde – de Punt
Stichting Schoolfeest Comite Yde – de Punt kan rekenen op een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds voor de organisatie van hun school/dorpsfeest. Eens per vijf jaar organiseert de Stichting Schoolfeest comité Yde-De Punt een school/dorpsfeest. Dit jaar vindt het plaats van 14 t/m 16 juni 2019. Het unieke van het project is dat een bevolking van een relatief kleine gemeenschap al 125 jaar in harmonie een festival kan organiseren voor kinderen en volwassenen, waar feestplezier, creativiteit en saamhorigheid worden weerspiegeld in een fantastisch weekend.

Benieuwd welke projecten nog meer worden ondersteund? In de bijlage staat een overzicht van alle toekenningen.