Cultuurfonds Drenthe steunt tentoonstelling Evert Musch in Museum Thijnhof en 22 andere projecten

Cultuurfonds Drenthe heeft in de derde vergadering van 2019 in totaal 40.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 23 projecten op het gebied van cultuur en natuur in Drenthe. Één van die projecten is de tentoonstelling Evert Musch 2020 in Museum Thijnhof in Coevorden.
3 oktober 2019
Cultuurfonds Drenthe steunt tentoonstelling Evert Musch in Museum Thijnhof en 22 andere projecten
Fotocredits:
Drentse Aa door Evert Musch

Die opvallende projecten zijn:

Tentoonstelling Evert Musch 2020
De stichting Museum Thijnhof in Coevorden kan rekenen op een bijdrage voor de tentoonstelling Evert Musch 2020. Ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt weer een boek uitgegeven in de serie “Een schilder die naar Drenthe kwam”. Voor de tentoonstelling worden werken getoond die eigendom zijn van het Drents Museum, de familie Musch te Tynaarlo, en diverse grote en kleine kunstverzamelaars met werken van Evert Musch.

Feestelijk slotconcert “Grootmeesters op twee clavecimbels”
De Stichting Klassiek in ’t veen uit Valthe kan rekenen op een bijdrage voor het feestelijk slotconcert “Grootmeesters op twee clavecimbels” op 30 mei 2020 in concertboerderij “Onder de Linden” in Valtermond. Ton Koopman en Tini Mathot spelen op klavecimbel werken van J.J. Bach, A. Soler, W.A. Mozart en D. Buxtehude.

Dichtwedstrijd “Lichtvoetig III”
De Stichting TaalPodium Emmen (STEM) kan rekenen op een bijdrage voor een dichtwedstrijd in het kader van het 3e Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten met als titel “Lichtvoetig III”. Light Verse-dichten bevindt zich op het snijvlak tussen poëzie en cabaret. De uitslag van deze wedstrijd zal bekend gemaakt worden op zondagmiddag 27 oktober 2019 in Eetcafé Groothuis in Emmen.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Drenthe.

Aanvraag doen?
Op 13 december 2019 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Let op: bij de afdeling Drenthe zijn veel aanvragen ingediend in het kader van 75 jaar vrijheid in Nederland. Het bestuur heeft besloten geen bijdragen toe te kennen, omdat er niet voldoende middelen zijn.

Draag kandidaten aan voor Drentse Anjer Prijs 2020
Het bestuur doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Drentse Anjer Prijs 2020. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en wordt uitgereikt in april 2020 aan een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Voor 6 januari 2020 kunnen kandidaten aangemeld worden voor de prijs. Kijk voor meer informatie over de criteria op de pagina van de Drentse Anjer Prijs