Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs

Cultuurfonds Drenthe heeft 3 culturele organisaties genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs: Danshuis Noord uit Zuidlaren, Grensloos Kunst Verkennen De Wijk-IJhorst en Loods 13 uit Emmen.
Assen, 2 februari 2018
Drie nominaties voor de Drentse Anjer Prijs

De commissaris van de Koning mevrouw J. Klijnsma, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Drenthe, reikt de Drentse Anjer Prijs op 9 april 2018 uit aan de winnaar.

De Drentse Anjer Prijs
Met ingang van 2018 reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks de Drentse Anjer Prijs uit. De prijs is speciaal bedoeld voor groepen en bestaat uit een bedrag van €5.000. Cultuurfonds Drenthe wil daarmee het belang en de kracht van samenwerking in de culturele sector benadrukken.

De genomineerden
Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren organiseert amateur- en semi-professionele dansproducties en bevordert hiermee het danstalent in Noord Nederland. Loods 13 uit Emmen heeft met “Thuis in Hoogeveen” in 2017 een theaterproject ontwikkeld met nieuwe inwoners, vluchtelingen, die gaan wonen in Hoogeveen. Stichting Grensloos Kunst Verkennen De Wijk - IJhorst: Deze jaarlijkse beeldende kunstmanifestatie bestaat sinds 2008 en het unieke is dat vrijwilligers uit De Wijk en IJhorst een platform bieden aan zowel landelijk bekende kunstenaars, lokale en regionale kunstenaars.