Cultuurfonds Fryslân steunt 22 cultuur- en natuurprojecten

Het Cultuurfonds Fryslân heeft in het derde kwartaal van 2021 voor € 60.500 bijgedragen aan 22 cultuur- en natuurprojecten in Fryslân.
27 september 2021
Cultuurfonds Fryslân steunt 22 cultuur- en natuurprojecten

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze derde ronde is te vinden op onze website

Theatervoorstelling Transcendence

Stichting Popcultuur Neushoorn ontvangt € 5.000 voor de theatervoorstelling Transcendence waarbij theater gecombineerd wordt met serious gaming en de bezoeker onderdeel is van de verhaallijn. Elke bezoeker volgt een unieke individuele verhaallijn door aanwijzingen op de telefoon.

Biodiversiteit Dronrijp

Vereniging Dorpsbelang Dronrijp ontvangt € 2.000 voor het project Natuurlijke variatie in Dronrijp, liever rijk dan kwijt. Door het inzaaien van inheems zaadmengsel wil men de biodiversiteit herstellen. Ook komen er een drietal insectenhotels en worden er lessen gegeven over biodiversiteit.

Restauratie Sint Marcusbeeld

RK Parochie Sint Vitus krijgt € 2.000 voor de restauratie van een houten beeld van Sint Marcus uit de voormalige parochie van de Heilige Sint Marcus in Irnsum. Het beeld krijgt na de restauratie een plek in de Dominicuskerk in Leeuwarden.

In het Fries?

Het bericht in het Fries lezen? Dat kan hier!