Friese Anjer 2021 voor Jentsje Popma

Jentsje Popma ontvangt de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. Commissaris van de Koningen voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân, drs. A.A.M. Brok reikt de Friese Anjer op 2 november uit in het provinciehuis te Leeuwarden.
24 juni 2021
Friese Anjer 2021 voor Jentsje Popma
Fotocredits:
Foto door Henk Hamoen

De veelzijdig kunstenaar Jentsje Popma ontvangt de Friese Anjer voor zijn bijdrage aan de beeldende kunst als beeldhouwer, glasartiest en schilder. De veelzijdig en zeer productief kunstenaar kwam op voor de belangen van kunstenaars. Hij was één van de initiatiefnemers van de oprichting van FRIA - Bond van Beeldend Kunstenaars in Friesland, nu de Beroepsvereniging beeldende kunstenaars in Noord-Nederland. Popma deelde jarenlang zijn kennis als docent aan de Academie Minerva. Door zijn werk, en door zijn stimulans voor andere kunstenaars, is hij van grote betekenis geweest voor de Friese beeldende kunst.

 “Op it mêd fan byldzjende keunst hat Popma oer generaasjes hinne it ferskil makke. In unyk en alsidich talint."

- Voorzitter Brok

Over de Friese Anjer

Met de Friese Anjer eert het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân jaarlijks een persoon, vereniging of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Friese cultuur of natuur. De prijs bestaat uit een speld, oorkonde en een bedrag van € 5.000. De speld is gemaakt door ontwerper en edelsmid Theo van Halsema.