Steun Cultuurfonds Fryslân voor 23 cultuur- en natuurprojecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 23 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat om een bijdrage van in totaal € 60.720.
11 maart 2021
Steun Cultuurfonds Fryslân voor 23 cultuur- en natuurprojecten
Fotocredits:
Stichting de Beweging

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. 

Dansproductie De Molkwei

Stichting De Beweging ontvangt € 2.570 voor de dansproductie De Molkwei, een meedansvoorstelling voor kleuters op de boerderij over koeien en melk. Door middel van voelen, horen, ruiken, proeven en zien, leren kleuters wat er gebeurt op een boerderij.

Project Waterroute Vlieland

Stichting Lab Vlieland ontvangt € 5.000 voor het project Waterroute Vlieland. De fiets-, wandel- en hardlooproute van 14 km vertelt het verhaal van de natuurlijke waterkringloop op Vlieland. Het project laat zien dat Vlieland geheel zelfvoorzienend is voor wat betreft drinkwater.

Livestreamconcert Met de Mattheüs

Stichting Passie voor de Kunst krijgt € 1.500 voor het livestreamconcert Met de Mattheüs langs de staties van Sint Nyk. Musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en vier professionele zangsolisten brengen een ingekorte versie van de Mattheüs-Passion van Bach ten gehore. Daarbij worden de prachtig geschilderde staties van de kruisweg in de RK-kerk in Sint Nicolaasga op een bijzondere manier in beeld gebracht.

Lijst met alle toekenningen

Bekijk de volledige lijst van toekenningen op deze pagina.