Cultuurfonds Gelderland besteedt in de eerste helft van 2018 € 409.597

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 146 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 409.597 toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit CultuurFondsen op Naam.
Arnhem, 12 juni 2018
Cultuurfonds Gelderland besteedt in de eerste helft van 2018 € 409.597

Er zijn diverse toekenningen uit CultuurFondsen op Naam gedaan, waarvan een aantal specifiek voor Gelderland is. Voorbeelden hiervan zijn het Gelders Waterschapsfonds, het Coulissenfonds, Cultuurfonds Hattem en Buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland.

Met de 146 toekenningen is de helft van het ter beschikking staande budget van € 808.715 voor dit jaar besteed. Alle toegekende bijdragen zijn garanties. De afrekening gebeurt achteraf; het fonds draagt namelijk alleen bij in tekorten.

Het geld is onder meer afkomstig van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, CultuurFondsen op Naam, donaties en een col­lecte die onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.

De deadline voor de aankomende ronde is 2 juli a.s. Aanvragen kunnen worden ingediend voor bijzondere projecten en voor investeringen op het gebied van cultuur en natuur.

Foto: de tentoonstelling 'Gelderland Grensland' in CODA, Apeldoorn is een van de gehonoreerde projecten.