Cultuurfonds Gelderland kent 75.000 euro toe aan bevrijdingsherdenking

28 nieuwe projecten ontvangen in het kader van 75 jaar bevrijding een bijdrage van het Cultuurfonds, in de provincie Gelderland.
Arnhem, 18 februari 2020
Cultuurfonds Gelderland kent 75.000 euro toe aan bevrijdingsherdenking
Fotocredits:
Affiche van de eerste uitvoering 'Op het puin' in 1946

De toekenningen zijn zeer divers: van theater naar beeldende kunst, en van geschiedenis tot letteren. Zo gaat er in Herveld een bijdrage naar de musicaluitvoering Bring my love to Poland, een productie waarin het leven van twee Poolse parachutisten centraal staat. 

In Arnhem kan dankzij de toekenning van het Cultuurfonds de theaterproductie Op het puin uitgevoerd worden, een in 1946 geschreven stuk over de bezetting, Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem, destijds letterlijk uitgevoerd op het puin van de Eusebiuskerk. 

In Halle wordt de uitvoering van het openluchtspel De bevrijding van de Achterhoek, een samenwerking tussen acht lokale theaterverenigingen, re-anactmentgroepen en musea, mede mogelijk gemaakt.

Acteurs van openluchtspel De Bevrijding van de Achterhoek

Een overzicht van alle 28 projecten is te vinden in de bijlage. Het Cultuurfonds ondersteunt al deze initiatieven van harte.

Donaties

De bijdragen aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven zijn afkomstig van donaties, de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en de jaarlijkse collecte Anjeractie.

Nieuwe aanvragen

In 2020 kunnen er nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. De eerstvolgende deadline hiervoor is 20 april 2020. Later in het jaar zijn nog twee verdeelrondes. Ga naar www.cultuurfonds.nl/gelderland voor alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.