Cultuurfonds Gelderland ondersteunde 103 projecten in het eerste kwartaal van 2020

Het Cultuurfonds Gelderland heeft in het eerste kwartaal dit jaar 103 projecten ondersteund. Daarmee gaat ruim 270.000 euro naar cultuur en natuur in de regio.
Arnhem, 21 april 2020
Cultuurfonds Gelderland ondersteunde 103 projecten in het eerste kwartaal van 2020
Fotocredits:
Big Draw Nijmegen

In het afgelopen kwartaal kregen 103 nieuwe projecten ondersteuning van het Cultuurfonds, onder meer vanuit de fondsen op naam van particulieren, zoals het Palet Fonds en het Gelders Waterschapsfonds. Door de coronamaatregelen kunnen sommige projecten helaas geen doorgang kunnen vinden of worden evenementen uitgesteld.

De toekenningen werden gedaan in diverse sectoren. Een vlindertuin in de gemeente Overbetuwe ontving een bijdrage, de muziektheaterproductie Op Tijd Boven Water in de natuur langs de IJssel wordt mede mogelijk gemaakt, en de voorstelling Superfruut over de leefbaarheid van het platteland ontving een toekenning. Andere bijzondere projecten zijn een audiovisuele tour Woudhout van Stichting Sneeuwvonk, het Erfgoedfestival met het thema Oost/West en het tekenfestival The Big Draw in Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Ede.

Meer toekenningen staan vermeld in de bijlage Toekenningen Gelderland eerste kwartaal 2020.

Met dank aan

Het geld dat aan cultuur en natuur in de regio kan worden gegeven komt van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, de CultuurFondsen op Naam van particulieren, stichtingen en bedrijven en donaties.

Nieuwe aanvragen

We raden je aan om vooral nieuwe aanvragen te blijven doen. Er kunnen nieuwe verzoeken voor ondersteuning worden gedaan voor mooie projecten in Gelderland. De eerste deadline hiervoor is 20 april 2020. Later in het jaar zijn nog twee verdeelrondes. Op www.cultuurfonds.nl/gelderland staat alle informatie over aanvragen bij het Cultuurfonds Gelderland.

The Big Draw