Stichting Mooiland richt speciaal fonds voor cultuurprojecten op

Woningcorporatie Mooiland heeft bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een fonds opgericht om cultuurprojecten te ondersteunen die bijdragen aan de ‘kunst van het samenleven’. Het buurtcultuurfonds Mooiland Gelderland is met ingang van dit jaar operationeel.
Arnhem, 26 februari 2018

Woningcorporatie Mooiland heeft € 19.000 in het fonds gestort. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland beheert de uitgave en een zorgvuldig samengestelde commissie selecteert projecten die binnen de criteria vallen. Het fonds is speciaal bedoeld voor cultuurprojecten die bijdragen aan de ‘kunst van het samenleven’ in het rayon waar Mooiland woningbezit heeft. 

Mooiland beoogt aan projecten bij te dragen die door bewoners van een buurt onder begeleiding van een kunstenaar worden uitgevoerd. Het gaat om zgn. community-artprojecten.  Mooiland bezit woningen in 23 Gelderse gemeenten. Het grootst aantal woningen bevindt zich in Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem. Om een aanvraag in te dienen is geen speciale procedure nodig, het algemene aanvraagformulier van Gelderland volstaat.