Cultuurfonds Groningen investeert in 33 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 103.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2022 voor € 103.483 bijgedragen aan 33 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
29 maart 2022
Cultuurfonds Groningen investeert in 33 cultuur- en natuurprojecten voor ruim € 103.000
Fotocredits:
Stichting Tango Argentino Groningen

Hieronder lichten we enkele projecten toe die kunnen rekenen op een bijdrage in het eerste kwartaal van 2022. De volledige lijst met toekenningen is te vinden op deze aparte pagina.

Groningen – Tango Festival Groningen 2022

Stichting Tango Argentino Groningen ontvangt € 3.500 voor het Tango Festival Groningen van 21 tot en met 23 oktober 2022.

Tijdens dit meerdaags festival komen liefhebbers en dansers van de tangomuziek uit alle windstreken samen om deel te nemen aan workshops en danssalons. Het festival vindt plaats op locaties in de stad Groningen.

Westerkwartier – Jubileumconcert Wandelende Woorden

Vrouwenkoor Donne Cantabili uit Zuidhorn kan rekenen op € 2.500 voor het een concertwandeling op 18 september 2022 ter gelegenheid van haar 35-jarig jubileum. Het programma bestaat uit drie onderdelen die met elkaar verbonden zijn door het gedicht ‘Lieve beste geachte’ van Rutger Kopland. Het koor wil met de jubileumviering verbinding zoeken met de historie, kunstenaars en andere culturele verenigingen van het dorp, de deelname aan kunst en cultuur stimuleren en een breed en gevarieerd publiek aanspreken.

Midden-Groningen – Educatieprogramma herdenkingsstenen (Stolpersteine)

De Stichting Herdenkingsstenen Midden-Groningen herdenkt de omgekomen verzetsstrijders en Joodse slachtoffers van het naziregime in de gemeente Midden-Groningen met een gedenksteen (Stolperstein). Voor het bijbehorende educatieprogramma voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente ontvangt de stichting € 3.000.

De schoolkinderen gaan de stenen leggen in hun dorp of wijk en krijgen in de weken voorafgaand en in de weken erna uitleg over de betekenis van de stenen en de relatie met de actuele context.

Volgende vergadering 27 juni 2022

In de vergadering van 27 juni 2022 behandelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen die in het tweede kwartaal een investering krijgen. Deze voorstellen moeten uiterlijk 15 mei online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.