Cultuurfonds Groningen ondersteunt 31 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 31 cultuur-, natuur- en wetenschapsprojecten ondersteund voor ruim 100.000 euro.
27 juni 2017
Cultuurfonds Groningen ondersteunt 31 projecten

Er werd onder meer geld toegezegd aan de jubileumproductie De Kersentuin van de Stichting Helwerd. Dit stuk van de Russische schrijver Anton Tsjechov is in het najaar te zien in het Bernlef theater in Usquert. Ook is er ondersteuning voor de deelname van Groningse muziekverenigingen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daar geven in juli van dit jaar diverse brass- en showbands uit Groningen acte de présence.

Uitgeverij Passage krijgt ondersteuning voor een publicatie over popmuziek van schrijver Igor Wijnker: Rock City.  Wijnker volgde gedurende een lange periode toonaangevende Groningse muzikanten zoals bijvoorbeeld Bert Hadders, Skits Vicious & Jay Reaper (van Dope DOD), Lou Leeuw, Meindert Talma en Joost Dijkema. Ook verdiept hij zich in andere fenomenen die de muziekstad kleur geven, zoals bijvoorbeeld de Songclub en oefencomplex Het Viadukt.

Er waren diverse toekenningen uit CultuurFondsen op Naam die zijn ingesteld bij het Cultuurfonds Groningen.