Cultuurfonds Groningen steunt 19 projecten voor 48.000 euro

Het Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal van 2020 47.787 euro toegekend voor 19 projecten op het gebied van cultuur en natuur, in de provincie Groningen.
9 december 2020
Cultuurfonds Groningen steunt 19 projecten voor 48.000 euro
Fotocredits:
LEGiO Museum in Grootegast

Enkele opvallende projecten die kunnen rekenen op een bijdrage zijn:

Synagogue Sessions - Eurosonic Noorderslag

De Stichting Vikings in Tibet in Groningen kan rekenen op een bijdrage van 2.783 euro voor de Synagogue Sessions. Elk jaar, tijdens Eurosonic Noorderslag, biedt de stichting in de synagoge van Groningen een intiem podium waar vier indie/folk acts zich op een ongedwongen manier kunnen presenteren aan een gevarieerd, internationaal publiek. In verband met de coronamaatregelen kan de showcase van 2021 niet doorgaan in de bestaande vorm. Om de geest van het evenement toch door te zetten, wordt een online presentatie/videosessie geboden, de Synagogue Sessions.

Informatiepaneel over dichter Willem de Mérode

Stichting Willem de Mérode in het Hogeland ontvangt een bijdrage van 850 euro voor de plaatsing van een informatiepaneel over de dichter Willem de Mérode in Uithuizermeeden. Willem de Mérode (1887-1939) was de dichtersnaam van Willem Eduard Keuning. Hij schreef zijn gedichten en Groninger verhalen tussen 1915 en 1940 en werd één van de belangrijke Nederlandse dichters uit die tijd. Hij is geboren in Spijk (Gr.) en woonde van 1907 tot 1924 in Uithuizermeeden.

Pop-art natuurtoonstelling NATURE POP 

Het LEGiO Museum in Grootegast krijgt een bijdrage van 4.000 euro voor de realisatie van de tentoonstelling NATURE POP met materiaal van de Amerikaanse LEGO-kunstenaar Sean Kenney. NATURE POP is een gestileerde pop-art natuurtentoonstelling en bevat levensgrote sculpturen van planten, dieren en insecten, gebouwd met LEGO-stenen. De expositie is nog niet eerder in Nederland te zien geweest.

Bekijk het volledige overzicht van toekenningen.

Blijf je aanvraag indienen!

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om vooral aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. Juist nu is het zo belangrijk dat dit geld van onze schenkers en van de loterijen in de sector terecht komt, om te zorgen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer normaal aan de slag gaan zodra de beperkingen door de coronacrisis afnemen.

Volgende vergadering

In de vergadering van 22 maart 2021 behandelt het bestuur van het Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Zie www.cultuurfonds.nl (doorklikken naar de afdeling Groningen).

Over het Cultuurfonds

Het  Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.