Cultuurfonds Groningen steunt 28 projecten

Cultuurfonds Groningen heeft in het vierde kwartaal van dit jaar € 92.650 toegekend voor 28 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.
12 december 2018
Cultuurfonds Groningen steunt 28 projecten
Fotocredits:
Juffertoren in Schildwolde

Stichting Erfgoedpartners krijgt een bijdrage van € 10.000 voor het project Schnitgerherdenking 2019 (Het geluid van Groningen). Het project brengt het belang van het behoud en gebruik van orgels onder de aandacht van zowel orgelliefhebbers als mensen die nog nooit een orgel hebben gehoord.

 The Famondio Singers uit Hoogezand kan rekenen op een bijdrage van € 2.000 voor een bijzondere concertreeks tussen kerst 2018 en voorjaar 2019. The Famondio Singers is een koor met op dit moment 14 zangers. Het koor zingt op hoog amateurniveau. Bijzonder aan de concertreeks is het optreden in musea om zo kunst en zang te verbinden.

De Stichting Juffertoren Schildwolde krijgt een bijdrage van € 2.500 voor de restauratie van de Juffertoren te Schildwolde. Uit bouwkundig onderzoek is naar voren gekomen dat restauratie van de klokkenstoel, luidassen en vervanging van de klepels noodzakelijk is.

Een overzicht van alle toegekende projecten is bijgevoegd.