Cultuurfonds Groningen steunt Universiteitsmuseum en 24 andere projecten

Cultuurfonds Groningen heeft in de bestuursvergadering van 30 september in totaal 66.700 euro toegekend voor 25 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Groningen. Één van die projecten is de fototentoonstelling ’Spitsbergen 79’ in Universiteitsmuseum Groningen.
2 oktober 2019
Cultuurfonds Groningen steunt Universiteitsmuseum en 24 andere projecten
Fotocredits:
Foto archief Arctic Centre - Rijksuniversiteit Groningen

Enkele projecten zijn:

Provinciale Brassband Groningen
De Provinciale Brassband Groningen krijgt een bijdrage voor de viering van het 40-jarig jubileum in 2020. De bijdrage is specifiek bestemd voor het laten schrijven van een compositieopdracht door de Britse topcomponist Philip Harper en het organiseren van Top Brass Noord, een eendaags brassbandfestival in de Oosterpoort te Groningen.

Pro Burletta
Operettevereniging Pro Burletta uit Hoogezand-Sappemeer kan rekenen op een bijdrage voor de viering van het 60-jarig jubileum. Tijdens de ‘reis door 60 jaar Pro Burletta’ worden bekende en onbekende melodieën gespeeld uit musicals en concerten. Het jubileum wordt op 2 en 3 november 2019 gevierd in Theater Kielzog te Hoogezand.

Grunneger Laidjesfestival 
Stichting De Grunneger Sproak krijgt een bijdrage voor de organisatie van het vijfde Grunneger Laidjesfestival op 14 maart 2020 in het Der Aa-theater te Groningen. Het Laidjesfestival draagt bij aan de positieve aandacht voor de streektaal en op die manier aan de Groninger cultuur. Ook wordt talentontwikkeling gestimuleerd.

Carl Denig Spitsbergen Fototentoonstelling
Het Universiteitsmuseum te Groningen krijgt een bijdrage voor de fototentoonstelling 'Spitsbergen 79' van 22 november 2019 – 1 maart 2020. De expositie toont foto’s en objecten van de archeologische expeditie die het Arctisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen in 1979 ondernam naar Spitsbergen. De expeditie was in Nederland een eerste grote, mede door het publiek en private sponsors mogelijk gemaakt onderzoeksproject naar dit deel van de wereld.

Overzicht toekenningen
In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Groningen.

Aanvraag doen?
Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Groningen? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Groningen.