Open oproep Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg 2021

De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt in één van de categorieën van het Cultuurfonds. De uiteindelijke prijswinnaar zal op 25 november de prijs ontvangen uit handen van de Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.
Maastricht, 8 juli 2021
Open oproep Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg 2021
Fotocredits:
De winnaar van 2020, Jennifer Romen

Dit jaar is het uitgangspunt Digitale Technologie als ambacht binnen de artistieke kunst- en of ontwerppraktijk. In de huidige tijd is de digitale technologie als onderdeel binnen de verschillende artistieke praktijken niet meer weg te denken. Het draagt bij aan nieuwe uitingsvormen binnen de kunst- en of ontwerppraktijk, vaak al dan niet verbonden aan sociale innovatie en context. Digitale technologie als ambacht, niet als tool maar als medium.

Middels deze open oproep roepen wij makers, kunstenaars of ontwerpers, bij wie technologie of technologische toepassingen een wezenlijk onderdeel van hun artistieke praktijk is, op om zich in te schrijven. Het gaat hierbij om makers, kunstenaars of ontwerpers binnen alle denkbare kunst- en ontwerpdisciplines. Voorwaarde voor inschrijving is dat de maker inspirerend werkt op de ontwikkeling van genoemde terreinen in de provincie Limburg.

Reageren op deze open oproep kan tot uiterlijk zondag 22 augustus door de volgende gegevens te sturen naar Mariëlle van Eijs: m.vaneijs@cultuurfonds.nl.

Gegevens

  • Naam maker, kunstenaar, ontwerper
  • Website, waaruit de jury de context tot het uitgangspunt van de Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2021 kan herleiden.
  • Een uitgebreide portfolio is niet gewenst. Beeldmateriaal evenmin, eventueel een link naar relevante andere websites of informatie.

De jury bestaat uit Chequita Nahar, voorzitter jury en bestuurslid Cultuurfonds Limburg; Hans Gubbels, algemeen directeur Discovery Museum; Peter Missotten, Lector Technology Driven Art ZUYD; John Gubbels, bestuurslid Cultuurfonds Limburg en Mariëlle van Eijs, jurysecretaris.