Brabant Bokaal voor Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld

Cultuurfonds Noord-Brabant erkent en waardeert de inzet voor cultuur en natuur van Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld met de Brabant Bokalen 2019.
2 oktober 2019
Brabant Bokaal voor Charlotte Landsheer, Willfred van der Kloet en Aat Rietveld
Fotocredits:
vlnr: Willfred van der Kloet, Charlotte Landsheer en Aat Rietveld door fotograaf Marc Bolsius

De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Cultuurfonds een nieuw cultureel project.

Charlotte Landsheer (’s-Hertogenbosch)
Ontvangt de Brabant Bokaal voor haar ongelofelijke inzet en passie voor het keramische ambacht dat zij vol compassie en menselijkheid uitvoert. Ze is internationaal schatbewaarder van de keramiek en maakt met haar mensen ‘aardewerk boordevol liefde’.

Willfred van der Kloet (Ulvenhout)
Ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn grote verdiensten en veelzijdige toewijding voor de amateurkunst en voor zijn spilfunctie binnen het verenigingsleven van de blaasmuziek in Noord-Brabant.

Aat Rietveld (Breda)
Ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn grote bijdrage aan natuurbehoud in het algemeen en de leefomgeving van de bij in het bijzonder. Zijn inspanningen voor bijen, imkers en bijenhouderijen zijn van grote betekenis voor onze provincie en ver daarbuiten.

Uitreiking
Op maandag 25 november aanstaande reikt Wim van de Donk, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2019 uit op het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.