Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 55 projecten

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het eerste kwartaal van 2021 € 313.629 toegekend aan 55 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie.
19 maart 2021
Cultuurfonds Noord-Brabant ondersteunt 55 projecten
Fotocredits:
kunstmanifestatie Bosch Parade

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag in te dienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de pagina van het Cultuurfonds Noord-Brabant. Hieronder lichten we enkele opvallende projecten toe waar het bestuur van onder de indruk is. 

Kunstmanifestatie Bosch Parade 

Stichting Bosch Parade uit 's-Hertogenbosch kan voor de kunstmanifestatie Bosch Parade rekenen op een bijdrage van € 10.000. Bosch Parade (17 t/m 20 juni 2021) is een drijvende, muzikale en theatrale stoet met hedendaagse objecten, verbeeldingen en verklankingen, geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch.

De optocht op de Dommel is voor het publiek vanaf de oevers in het historisch hart van 's-Hertogenbosch te zien. Deze ‘vaartocht van het ongerijmde’ wil recht doen aan het genie en de vernieuwingsdrang van de kunstenaar Bosch en aan ’s-Hertogenbosch, de stad van de levende kunsten. Voor deze manifestatie is onder meer samenwerking gezocht met het Zuidelijk Toneel en kunstenaars Joep van Lieshout en Folkert de Jong.

Project ‘Talen naar Eenheid’ 

Stichting De Kneep uit Boxmeer ontvangt voor het project ‘Talen naar Eenheid’ een bijdrage van € 7.000. Met dit project wil De Kneep literair talent in St. Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Mill en St. Hubert een podium bieden. Per 2022 houden de afzonderlijke gemeenten op te bestaan; zij vormen dan de nieuwe gemeente ‘Land van Cuijk’. Tijdens de vijf taalfeesten, in de nu nog zelfstandig bestaande gemeenten, worden schrijvers en het publiek dit jaar uitgedaagd om een oude en nieuwe identiteit met elkaar te vinden, te vieren, te uiten en te verbinden.

Concertreeks ‘Nu dat het daglicht vult de hemel’ 

Stichting Cappella Pratensis uit ’s-Hertogenbosch kan voor de concertreeks ‘Nu dat het daglicht vult de hemel’ rekenen op een bijdrage van €5.000. Cappella Pratensis levert met deze concertreeks een muzikale bijdrage aan het ‘Jaar van het Brabants Kloosterleven’.

Van 9 t/m 13 juni 2021 geven zes zangers een serie concerten in zeven Brabantse kloosters, waaronder vier jubilerende abdijen. Het concertprogramma ademt mee met de natuur en het ritme van het kloosterleven. Gregoriaanse hymnes die de dageraad, de zon, de avond en de nacht bezingen worden verweven met polyfone muziek uit de Bossche Koorboeken.

Lijst met alle toekenningen

Bekijk de volledige lijst van toekenningen op deze pagina.