Cultuurfonds Noord-Brabant steunt Nederlands Silent Film Festival en 49 andere projecten

Cultuurfonds Noord-Brabant heeft over het derde kwartaal van 2019 in totaal 193.225 euro toegekend aan 50 natuur- en cultuurprojecten. Één van die projecten is het Nederlands Silent Film Festival van 8 tot 12 januari 2020 met klassieke films uit de stomme-film-periode (1895–1929) en live muziek.
19 september 2019
Cultuurfonds Noord-Brabant steunt Nederlands Silent Film Festival en 49 andere projecten
Fotocredits:
Nederlands Silent Film Festival

Een selectie van bijzondere projecten die financiële steun krijgen:

Documentaire Kippetjes
Een serie over het bruisende leven in het Valkenberg in Breda, vanuit het perspectief van de vaste bewoners: de kippen. In een online documentaire serie komen de verhalen in het park tot leven in observerende, rustige en speelse stijl.

Nederlands Silent Film Festival 
Tijdens het Nederlands Silent Film Festival van 8 tot 12 januari 2020 staat het vertonen van klassieke films uit de stomme-film-periode (1895 – 1929) centraal. De films worden begeleid door live muziek. Het festival belicht de silent film in al zijn facetten en is een verrijking van het Brabantse aanbod.

Tentoonstelling IMAGINE Kiki van Eijk
Overzichtstentoonstelling rond het werk van de internationaal vermaarde designer Kiki van Eijk in het Textiel Museum. Van Eijk en scenograaf Theun Mosk werken samen, om een conceptueel en zintuiglijk rijke ervaring te creëren. De bezoeker luistert naar het verhaal, ziet de ontwerper in de studio en wordt uitgenodigd om zelf te maken.

Kunst voor gebiedsontwikkeling Landpark Assisië
Kunst wordt ingezet als katalysator voor gebiedsontwikkeling. Studio Assisië werkt samen met Prisma, Greenport en zes toonaangevende ontwerpers: Observatorium, Matthijs Bosman, Lobke Meekes, Jeroen Doorenweerd, Neeltje ten Westenend, Erik Klarenbeek en Maartje Dros. Project wordt ontwikkeld in uitwisseling  met bewoners en gebruikers park en gepresenteerd tijdens Landschapstriënale 2020.

Theaterproductie Boeren, burgers en Buitengebied
Een interactieve voorstelling, 'artistieke bonte avond met geregisseerde nazit', die boeren en burgers met elkaar in gesprek brengt over de inrichting van hun gezamenlijke omgeving. Bureau Pees gaat in twee gemeenten aan de slag, nl Reusel de Mierden en Sint Anthonis, werkt vanuit en met de lokale context en bouwt aan een format dat ook in andere gemeenten ingezet kan worden.

Alle projecten
In de bijlage staat een overzicht van alle toekenningen en een nadere beschrijving van de hierboven genoemde projecten. De definitieve hoogte van het toegekende bedrag wordt altijd pas achteraf, na realisatie van het project, vastgesteld.

Aanvraag doen?
Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Noord-Brabant? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Noord-Brabant.