Dansgezelschap De Stilte ontvangt Cultuurprijs Cultuurfonds Noord-Brabant

Dansgezelschap De Stilte uit Breda ontvangt de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Volgens de jury heeft De Stilte met haar voorstellingen voor kinderen een nieuwe toon gezet in de dans. ‘De wervelende, woordeloze wereld van De Stilte overtuigt vanaf de eerste minuut’, aldus juryvoorzitter Machteld Postma.
26 januari 2021
Dansgezelschap De Stilte ontvangt Cultuurprijs Cultuurfonds Noord-Brabant
Fotocredits:
Hans Gerritsen

Met dans de wereld een beetje anders maken. Vanuit die heilige missie maakt De Stilte al 25 jaar voorstellingen als De Ontspoking, De Kartonbewoners en Vliegende Koe. Bezielde, multidisciplinaire producties die onder leiding van choreograaf Jack Timmermans werkenderwijs tot stand komen. Danstaal, verhaal, vormgeving en muziek vallen harmonieus samen in gelaagde voorstellingen voor alle leeftijden.

Vliegende Koe | Teaser | de Stilte

De Stilte

Jaarlijks tekent De Stilte voor 80.000 bezoekers en honderden speelbeurten; voorstellingen met meerdere dansers, duetten, workshops, les op scholen en aan amateurs. Er werd inmiddels gedanst in meer dan veertig landen. En met het tweejaarlijkse BRIK-festival worden buitenlandse voorstellingen naar Breda gehaald voor een week vol dans en theater. Al met al is het gezelschap grenzeloos; in verbeelding, energie en werkterrein.

'De Stilte vormt een genre op zichzelf', aldus juryvoorzitter Machteld Postma.

Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant

De prijs, waaraan een bedrag van € 10.000 verbonden is, wordt uitgereikt door commissaris van de Koning Ina Adema, die ook voorzitter is van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Dat gebeurt op een nader te bepalen moment dit jaar.