Cultuurfonds Noord-Holland investeert bijna €300.000 in 82 projecten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het derde kwartaal van 2022 €293.920,- toegezegd aan 82 cultuur- en natuurprojecten in de provincie.
17 oktober 2022
Cultuurfonds Noord-Holland investeert bijna €300.000 in 82 projecten

Het is elk kwartaal mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Het Cultuurfonds roept stichtingen en verenigingen in Noord-Holland op om een aanvraag in te dienen. Hoe je de aanvraag kan doen, is te vinden op www.cultuurfonds.nl/noordholland.

Hieronder lichten we een aantal projecten toe die een bijdrage krijgen. De volledige lijst met toekenningen is op een aparte pagina te vinden.

Musical HAIR

Muziekproducties TXL op Texel kan rekenen op €7500 voor het op de planken brengen van musical HAIR. Muziekproducties TXL zet zich in om Texels muzikaal talent dat soms het eiland al heeft verlaten, tijdelijk terug te laten komen. De stichting daagt de muzikanten uit muziek te blijven maken en samen te spelen ongeacht of ze nog op het eiland wonen of inmiddels ergens anders. Onder professionele begeleiding worden de muzikanten en zangers klaargestoomd voor een onvergetelijke ervaring. Deze keer met veel jong talent van het eiland. De voorstelling vindt plaats op 17, 18 en 19 maart 2023 en trekt naar verwachting veel lokaal publiek.

Bruinvis Buddy's

SOS Dolfijn ontvangt €7000 voor het educatieproject Bruinvis Buddy’s. Dit is een kinderclub met leden en een magazine over de bruinvis dat elk kwartaal gaat uitkomen. In het magazine staan leuke en educatieve puzzels, interviews en weetjes. Daarnaast kunnen leden deelnemen aan activiteiten als een beach clean up of een cursus Walvis EHBO.

Momenteel gaat SOS Dolfijn met een lesprogramma naar scholen en bieden ze educatief materiaal aan op hun eigen locatie op landgoed Hoenderdaell. Met het educatieve magazine Bruinvis Buddy’s kunnen ze straks het hele jaar door kinderen bereiken.

Restauratie Groenlandse Kajak

Museum In ´t Houten Huis in De Rijp heeft sinds 1937 een Groenlandse kajak in langdurige bruikleen. Het dorp De Rijp kent een rijke historie in de walvisvaart. De kajak is het best bewaarde exemplaar uit de achttiende eeuw in Nederland. Wereldwijd zijn er maar acht van deze kajaks gevonden. De kajak komt uit de collectie van een familie van walvisvaarders. In overleg met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is het museum een onderzoek en een conserveringstraject gestart om de kajak in een zo goed mogelijke staat terug te brengen. Het Cultuurfonds draagt hier €1600 aan bij.