Cultuurfonds Noord-Holland steunt fototentoonstelling 'Born Free' en 116 andere projecten

Het Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 350.000 euro toegekend voor 117 projecten op het gebied van cultuur en natuur in de provincie Noord-Holland. Één van die projecten is de fototentoonstelling van de Nederlandse fotojournaliste Ilvy Njiokiktjien in Museum Hilversum, over de generatie die opgroeide in het Zuid-Afrika na afschaffing van de apartheid.
25 april 2019
Cultuurfonds Noord-Holland steunt fototentoonstelling 'Born Free' en 116 andere projecten
Fotocredits:
Ilvy Njiokiktjien - Born Free. Mandela´s Generation of Hope

Museum Hilversum krijgt een mooi bedrag voor het kunstproject ‘Born Free; Mandela’s generation of hope’. Het project van Ilvy Njiokiktjien belicht hedendaagse leefstijlen en subculturen in Zuid-Afrika, na de verkiezingsoverwinning van Nelson Mandela precies 25 jaar geleden. De expositie beoogt het gesprek aan te wakkeren op het gebied van racisme en multi-etniciteit.

Stichting Reuring Festival uit Purmerend krijgt ondersteuning voor de theaterproductie Reuring Festival 2019. Het vierdaagse zomerfestival van 27 tot en met 30 juni brengt bezoekers in aanraking met straattheater en hedendaagse muziek.

Stichting de Nederlandse Leeuw ontvangt steun voor de monografie ‘Bij de groote op Texel. De elite van het eiland Texel in de lange achttiende eeuw (1700-1810).' De uitgave betreft een genealogisch, cultuur- en sociaaleconomisch-historisch onderzoek naar de elite van Texel in de achttiende eeuw.

Mede dankzij een aantal Cultuur Fondsen op Naam zijn de projecten mogelijk gemaakt, waaronder het Wim en Nini H. Fonds, Van Lange Fonds, en Bredius Fonds.

De hele lijst van toekenningen staan in de bijlage vermeld.