Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland steunt 207 projecten in de eerste helft van het jaar

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in de eerste helft van 2020 ruim 500.000 euro toegekend aan totaal 207 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Noord-Holland.
Haarlem, 23 juli 2020
Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland steunt 207 projecten in de eerste helft van het jaar
Fotocredits:
The Moving Forest. Foto: Nick Chesnaye

Enkele projecten

Stichting de Vreemde Beweging / WhyNot kan rekenen op 3.000 euro voor hun inmiddels uitgevoerde WhyNot x Julidans Off Venue 2020. Verschillende stadstuinen in Amsterdam die normaalgesproken aan het straatbeeld worden onttrokken, vormden het podium voor de dansers.

Het was spannend of het door mocht gaan, maar het lange wachten werd rijkelijk beloond met twee uitverkochte OFF VENUE avonden waarop enthousiaste bezoekers en danskunstenaars elkaar op afstand konden ontmoeten in verborgen stadstuinen. Met of zonder poncho!

Marjolein Vogels - WhyNot

Stichting Vinkenbaan ontvangt 2.500 euro voor hun onderzoek naar de trekroutes en overwinteringsgebieden van nachtegalen. Hierover is nog weinig bekend. In de toekomst kunnen de uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt bij het nemen van beschermingsmaatregelen, zowel hier als in het buitenland.

Stichting Kwast krijgt 4.000 euro voor de theaterproductie Vondel was een Vrouw. Theaterteksten van schrijvende vrouwen uit 17e en 18e eeuw krijgen een nieuw leven. Vereniging Hendrick de Keyser stelt speciaal voor dit project monumentale panden uit de 17e  en 18e eeuw open in verschillende gemeenten in Noord-Holland.

Stichting Bijbelclub Den Helder kan rekenen op een bijdrage van 3.500 euro voor de restauratie van het orgel van het rijksmonument De Nieuwe Kerk in Den Helder. Het orgel is in 1861 gemaakt en de restauratie is urgent.

Blijf je aanvraag doen!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om vooral een aanvraag voor financiële ondersteuning te blijven doen. Hiervoor is dit jaar het gebruikelijke budget beschikbaar. Het Cultuurfonds wil onderstrepen dat het juist nu zo belangrijk is dat het geld van onze schenkers en de loterijen in de cultuur- en natuursector terechtkomt. Op die manier wil het Cultuurfonds eraan bijdragen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Kijk voor meer informatie op cultuurfonds.nl/noordholland.