8 ton besteed in 2017 door Cultuurfonds Overijssel

In het laatste kwartaal van vorig jaar is € 225.600 toegekend.
30 januari 2018
8 ton besteed in 2017 door Cultuurfonds Overijssel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een totaalbedrag van € 225.600 toegekend aan 59 projecten op het gebied van cultuur en natuur. Daarmee is het besteedbaar budget in 2017 van  € 800.000 volledig gebruikt. Dit geld was onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro ­Lote­rij, donaties, Fondsen op Naam en de Anjeractie.

De Ommerschans en Deventer 1250 Jaar

Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Vereniging De Ommerschans  een toekenning van € 25.000 voor de herdenking van deze voormalige bedelaarskolonie en de Stichting Deventer 1250 jaar maar liefst € 50.000 voor de verschillende activiteiten in het kader van dit jubileum. Daarnaast ontvingen 2 studentes aan de ArtEZ Hogeschool Enschede ieder een bijdrage van € 625 voor hun afstudeerproject.

Fondsen op Naam

De bijdragen werden mede uit  verschillende Fondsen op Naam toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO) en het Cultuurfonds Kampen werden veelvuldig aangesproken.

Bijdrage voor theatertechnische faciliteiten 

Naast de ondersteuning van al deze projecten en investeringen stelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel € 15.000 beschikbaar voor de uitbreiding van theatertechnische faciliteiten die bij drie over de provincie Overijssel verspreide pooldepots zijn ondergebracht: VVV/Face te Deventer,  Toneelvereniging De Rieverst te IJhorst en Toneelvereniging Vorie Vana te Beerzerveld.