Cultuurfonds Overijssel ondersteunt dit jaar 280 projecten

Aan deze natuur-en cultuurprojecten is dit jaar een totale bijdrage van ruim 755.000 euro toegekend door het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.
Zwolle, 16 december 2019
Cultuurfonds Overijssel ondersteunt dit jaar 280 projecten
Fotocredits:
Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

In het laatste kwartaal van 2019 is in totaal bijna 150.000  euro toegekend voor de ondersteuning van 53 projecten, waaronder educatieproject 'Escape Your Classroom'. IVN-Overijssel heeft dit nieuwe, uitdagende cultuureducatieproject opgezet voor leerlingen in het basisonderwijs. Na het oplossen van opdrachten in een escape room bezoeken leerlingen het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. 

Tentoonstelling Jo Koster, Jan Sluijters en Stien Eelsingh  

Schilderij door Jo Koster

In Museum Staphorst wordt met de tentoonstelling Jo Koster, Jan Sluiters en Stien Eelsingh het werk van drie bekende Nederlandse schilders uit de vorige eeuw – met als onderwerp Staphorst - bij elkaar gebracht in een kleine expositie. Hiermee worden de uiteenlopende visies van deze kunstenaars op Staphorst en haar bewoners laten zien. De Staphorster vrouw en haar omgeving hebben hierin in de hoofdrol.

Muziektheaterproductie ‘Codenaam Zipper’

Stichting Heij ’t al eheurd uit Den Ham ontvangt een bijdrage voor de uitvoering van 'Codenaam Zipper'. Op 6 april 1945 werd Brinkdorp Den Ham – of ZIPPER, volgens de Canadese codenaam – bevrijd door de Canadese Manitoba Dragoons. Dat ging niet zonder slag of stoot. Op verschillende plekken werd flink gevochten, brandden boerderijen af en werden Duitse soldaten krijgsgevangenen gemaakt. Een klein dorp met een groot verhaal!

Diverse partijen hebben de handen ineen geslagen om een groots, anderhalf uur durend,  muziektheaterspektakel neer te zetten. Community-art met een verbindend effect, waar professionals en amateurspelers van alle leeftijden nauw samenwerken. In de periode 1 t/m 9 mei 2020 worden 5 voorstellingen uitgevoerd.

... en nog vele andere cultuur-en natuurprojecten!

In de bijlage Toekenningen leest u aan welke 53 projecten dit kwartaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Overijssel.

Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Overijssel? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Overijssel.