Cultuurfonds Overijssel ondersteunt uitbreiding gezamenlijke theaterfaciliteiten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel stelt € 24.500 beschikbaar voor de uitbreiding en vernieuwing van professionele pooldepots. Overijsselse amateurverenigingen kunnen daar theatermaterialen zoals licht- en geluidsapparatuur en mobiele podia huren tegen gunstige condities. Deze technische materialen zijn ondergebracht bij drie depots, verspreid over de provincie.
Overijssel, 8 januari 2021
Cultuurfonds Overijssel ondersteunt uitbreiding gezamenlijke theaterfaciliteiten
Fotocredits:
Foto: Theater Gajes

Stichting dEVENTer/Face, Toneelvereniging De Rieverst in IJhorst en Toneelvereniging Vorie Vana te Beerzerveld zijn de beheerders van deze depots. Het geld is onder meer bedoeld voor duurzame ledverlichting, robuuste apparatuur en lichtere podiumdelen. Met de overgang van 40 kg naar 15 kg podiumdelen wordt ingezet op een duurzamere inzetbaarheid van medewerkers, vrijwilligers en afnemers.

Gunstig huurtarief

De theaterfaciliteiten die op deze manier voor een grote groep beschikbaar zijn, zijn met name bedoeld om Overijsselse amateurverenigingen de gelegenheid te geven tegen een zeer gunstig tarief professioneel voor de dag te komen bij optredens en uitvoeringen. Ook non-profit organisaties, organisatoren van culturele evenementen, scholen, (sociaal-) culturele en maatschappelijke instellingen kunnen een aanvraag indienen om de apparatuur tegen gunstige condities te huren.

Beheerders

De poolbeheerders adviseren over het gebruik en de mogelijkheden van de beschikbare installaties. Indien gewenst kan er via hen ook een theatertechnicus worden ingeschakeld.

Beheerders Bram Janssen van Stichting dEVENTer (regio Salland, bereikbaar via face@eventsdeventer.nl), Chris Stuut van Toneelvereniging Vorie Vana (regio Noordoost-Overijssel, bereikbaar via cstuut23@hotmail.com ) en Bert de Weerd van Toneelvereniging De Rieverst (regio Noordwest-Overijssel, bereikbaar via deweerd.bert@gmail.com) kunnen geïnteresseerden voorzien van meer informatie over de huur van de materialen.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen.