Cultuurfonds Utrecht investeert in 52 projecten met ruim € 165.000

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in het eerste kwartaal van 2022 voor € 165.865 bijgedragen aan 52 bijzondere cultuurprojecten in de provincie Utrecht.
28 maart 2022
Cultuurfonds Utrecht investeert in 52 projecten met ruim € 165.000
Fotocredits:
Musica Mundo

Het is elk kwartaal mogelijk om een aanvraag voor een financiële bijdrage aan een project te doen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele toekenningen toe. De volledige lijst met toekenningen uit deze ronde is te vinden op een aparte pagina op onze website.

Festival ‘HE:LEEN - expeditie Rotsoord’

Stichting De Helling Utrecht ontvangt € 5.500 voor festival HE:LEEN – ‘expeditie Rotsoord’ dat plaatsvindt op 10 september a.s. Dit jaar sluit HE:LEEN thematisch aan bij 900ste verjaardag van de stad. Het festival verbindt de buurt, in al haar diversiteit, met de stad en regio Utrecht en toont de culturele en creatieve energie die op Rotsoord aanwezig is. Overdag is de programmering gratis toegankelijk en vooral gericht op hiphop en soul. 's Avonds richt het festival zich op cultuurliefhebbers van ca. 18 - 50 jaar met een programmering van meer gevestigde namen.

Tentoonstelling ‘1672 RampZalig’ 

Historische Vereniging De Proosdijlanden ontvangt € 5.000 voor de tentoonstelling "1672 RampZalig" die tussen 1 juli en 30 oktober 2022 zal plaatsvinden op verschillende locaties in gemeente De Ronde Venen. De tentoonstelling bestaat uit prenten, verhalen en objecten, gepresenteerd in een kabinet van curiositeiten, gevuld met verhalen en vondsten uit 17e eeuw. Daarnaast zijn er een aantal wisselende tentoonstellingen en interessante lezingen. Ook zijn er diverse fiets- wandel- en vaarroutes te ondernemen compleet met picknickmand met producten die verwijzen naar de Gouden Eeuw.

Zomerfestival met eigenzinnige, avontuurlijke en vernieuwende wereldmuziek 

Stichting ArteGanza ontvangt € 7.500 voor de Musica Mundo Series en het Musica Mundo Festival dat van 22 tot 26 juni 2022 plaatsvindt op verschillende locaties in de binnenstad van Amersfoort. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de stichting is er een bijzonder lustrumprogramma samengeteld bestaande uit optredens van groepen uit o.a. Gambia, de Cariben en de Sahara, een muzikale parade, workshops en een verbindend programma met o.m. een openluchtbioscoop voor muziekdocumentaires en een mondiaal diner met muzikale ontmoetingen.