Cultuurfonds Utrecht steunt Pluk de Nacht en 70 andere projecten

Het Cultuurfonds Utrecht heeft in het tweede kwartaal aan 71 projecten een financiële bijdrage toegekend. In totaal werd een bedrag van 153.275 euro toegewezen aan verschillende projecten op het gebied van cultuur en natuur. Één van die projecten is Pluk de Nacht: een gratis filmfestival in de open lucht bij de Vrijhaven in Utrecht.
18 juni 2019
Cultuurfonds Utrecht steunt Pluk de Nacht en 70 andere projecten
Fotocredits:
Pluk de Nacht

Onderstaande is een selectie uit de toekenningen:

Stichting Pluk de Nacht krijgt een mooi bedrag voor de 6e editie van het Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht, dat van 31 juli t/m 4 augustus zal plaatsvinden bij de Vrijhaven in Utrecht. Iedereen is welkom! Naast het gevarieerde filmaanbod, is ruimte voor een kunstprogramma en kan de bezoeker meedoen aan een digitaal, interactief platform waarbij invloeden van nieuwe kunstvormen en technologieën hun weg naar het bioscoopdoek vinden. 

Stichting Cultuurhuis Abcoude ontvangt ondersteuning voor de aankoop van licht- en geluidsapparatuur ten behoeve van het Theater Piet Mondriaan te Abcoude. Door deze aanpassingen wordt beter voldaan aan de huidige technische eisen van theatergezelschappen en kan een uitgebreid theateraanbod voor een steeds groter wordend publiek worden gegarandeerd.

Stichting Cultuur 19 wordt gesteund voor al weer de 20e editie van het Leidsche Rijn Festival dat op 8 september zal plaatsvinden in Castellum Hoge Woerd. Het is een cultuurfestival voor kinderen van 2-12 jaar, met voorstellingen en optredens van professionals en co-producties met wijkpartners, kunstzinnige workshops en creatieve horeca. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Pauline Fonds.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke projecten ditmaal een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.

Wilt u zelf een aanvraag doen voor een bijzonder project in de provincie Utrecht? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanvragen Utrecht.