Dertien Gouden Vraagtekens uitgereikt voor Advies op Maat 2018

Het startschot voor Advies op Maat 2018 is officieel gegeven. Dertien culturele organisaties kregen een Gouden Vraagteken uitgereikt, goed voor vijf dagdelen ‘Advies op Maat’.
Utrecht, 28 maart 2018
Dertien Gouden Vraagtekens uitgereikt voor Advies op Maat 2018
Fotocredits:
Anna van Kooij

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Provincie Utrecht helpen verenigingen samen met de SESAM Academie, Landschap Erfgoed Utrecht en ZIMIHC ook dit jaar met advies bij verschillende organisatievraagstukken. 

Uit een kleine twintig aanvragen zijn, met hulp van specialisten van ZIMIHC en Landschap Erfgoed Utrecht, 13 stichtingen en verenigingen geselecteerd die minimaal vijf dagdelen professioneel advies krijgen van de SESAM Academie. De adviseurs van de SESAM Academie zijn senioren die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor bestuurlijke en organisatorische vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van marketing & PR, ledenwerving of het schrijven van beleidsplannen.

Uitreiking
Tijdens de feestelijke bijeenkomst op vrijdag 23 maart presenteerden de winnaars zichzelf aan elkaar met een filmpje, waarin hun adviesvraag centraal stond. Zo werd nog eens duidelijk dat veel organisaties met vergelijkbare uitdagingen kampen. De SESAM-adviseurs lichtten het verdere traject toe en vestigden hierbij aandacht op de workshop Marketing & PR. Daarna werden de adviescheques door gedeputeerde Pennarts van Cultuur uitgereikt, die uitlegde dat Advies op Maat goed past in het cultureel ondernemerschap dat de provincie van harte ondersteunt.

Winnaars
De dertien verenigingen komen uit de hele provincie en zijn op verschillende culturele disciplines actief. Alle winnaars dingen automatisch mee naar de Gouden Uitroeptekens, de hoofdprijzen die in november zullen worden uitgereikt aan de drie organisaties die de grootste resultaten met Advies op Maat hebben geboekt. 

De ontvangers zijn:

Muziektheatergroep TOTAAL
Amersfoort
Oudheidkundige vereniging Flehite
Amersfoort
Dagkoor Baarn
Baarn
Eemnesser Popkoor Dijksound
Eemnes
Theatergroep Splinter
Houten
Nieuwegeins Amateur Symfonie Orkest
Nieuwegein
Vrienden van de Domkerk
Utrecht
FOTODOK
Utrecht
Hangplek voor Ouderen
Utrecht
Kunstpromotie Leusden en Woudenberg
Leusden/Woudenberg
Ons Genoegen Amerongen
Utrechtse Heuvelrug
Samen Werken in Breukelen
Stichtse Vecht
Austerlitz' BelangZeist