Lezing en rondleiding 'Glans en Geluk' over islamitische kunst

Ga mee! En word ondergedompeld in de pracht en praal van de islamitische kunst in het Gemeentemuseum in Den Haag.
Actie: 11 december 2018
Lezing en rondleiding 'Glans en Geluk' over islamitische kunst

Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische patronen tot levensechtevogels en vissen: aan de hand van zo’n 300 voorwerpen presenteert het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling Glans en Geluk – Kunst uit de Wereld van de Islam de verbluffende ornamentiekvan islamitische kunst. Tot en met 3 maart 2019 te zien.

Lezing, rondleiding en lunch
Op donderdag 24 januari houdt conservator Suzanne Lambooy speciaal voor (potentiële) donateurs van het Cultuurfonds een lezing over de tentoonstelling Glans en Geluk. Kunst uit de wereld van de islam. De verzameling islamitische kunst van het Gemeentemuseum Den Haag omvat o.a. keramiek, glas, metaal, tapijten en houten deuren uit de periode 900-1900 en is in kwaliteit vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld het Louvre. De lezing zet de schijnwerpers op de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst en ontrafelt voor u verrassende verhalen over cultuur, traditie en ambacht uit de wereld van de islam. Het museum nodigde voor Glans en Geluk bovendien schrijvers, koks en musici met wortels in de islamitische cultuur uit zich te laten inspireren door objecten uit de collectie om met hun verhalen, recepten en muziek de brug naar het heden te slaan. Lambooy vertelt ook over deze bijzondere samenwerkingen en de inzichten die het museum daarmee opdeed.

Vervolgens zult u met een gids de tentoonstelling Glans en Geluk bezoeken. 

Prijs per persoon is € 25 (inclusief entree, ontvangst met koffie/thee, lezing, rondleiding en lunch). Tijdens de lunch geniet u van divers belegde, ambachtelijke broodjes, fruitsalade en diverse biologische sappen, mineraal water en melk.

Programma
ontvangst 10.30 uur
lezing en rondleiding 11.00 -13.00 uur
lunch 13.00 uur

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 13 januari. Als donateur kunt u 1 introducé meenemen. Bent u nog geen donateur? Dan kunt u eenmalig toch mee met de excursie! Vul dan bij het inschrijfproces bij relatienummer 000000 in.

Wilt u direct donateur worden? Meedoen met onze acties én cultuur, natuur en wetenschap steunen kan al voor € 5 per maand.