FAQ UP:Next

Aanvragen

Hoe dien ik een aanvraag in?
Momenteel kun je geen aanvraag indienen voor UP:Next. De deadline was 1 augustus 2021.

Waar moet mijn aanvraag aan voldoen?
Alle criteria waar jij en je aanvraag aan moesten voldoen vind je hier.

Wat moet er precies in mijn plan staan?
Alle voorwaarden voor de inzending van je plan vind je hier.

I’m a non-Dutch musician and/or I don’t speak Dutch. Can I apply? 
Yes, but only if you’re a professional artist registered at the Chamber of Commerce. And if you have lived in Utrecht over the past year and will continue to live in Utrecht for at least a year. Read all criteria carefully to see if you can apply. Please note that submission, criteria and further communication are in Dutch. At the moment, submission for UP:Next is closed (deadline 1 Augusts 2021).

Ik heb een aanvraag ingediend, maar ik wil nog wat wijzigen. Kan dat? 
Tot 1 augustus 2021 konden aanvragen ingediend en gewijzigd worden. Na deze datum worden alle inzendingen definitief.

Moet ik aan alle criteria voldoen om mee te kunnen doen?
Ja.

Tijdspad en verloop

Ik heb een plan ingediend. Wat nu?
Je hebt van ons een bevestiging van ontvangst gekregen. Op 1 september maakt de jury een eerste selectie. Je krijgt van ons bericht of je wel of niet tot deze selectie behoort. Als je op de shortlist staat, ontvang je meer informatie over het verdere verloop van de selectie en licht je op 13 oktober je plan toe. Op 1 december maken we bekend welk plan de beurs van €10.000,- krijgt toegekend.

Wie is de jury?
UP:Next is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds. FLUOR en 3voor12 Utrecht zijn partners in het initiatief. De jury bestaat uit een afvaardiging uit deze drie organisaties.

Wie heeft er vorig jaar de UP:Next beurs ontvangen?
In 2020 was de eerste editie van UP:Next. Uit de in totaal 58 ingediende ideeën en 6 presentaties van de shortlist, honoreerde de jury het plan van de Utrechtse artiest Faradays als meest veelbelovende. Momenteel werkt zij aan een indie/electronic pop show waarin ze de Indonesische gamelanmuziek als inspiratie gebruikt voor zowel de muzikale als de visuele invulling.

Wanneer wordt bekendgemaakt wie de beurs ontvangt? 
Op 1 september maakt de jury een eerste selectie. Je krijgt van ons bericht of je wel of niet tot deze selectie behoort. Als je op de shortlist staat, ontvang je meer informatie over het verdere verloop van de selectie en licht je op 13 oktober je plan toe. Op 1 december maken we bekend welk plan wordt gehonoreerd met €10.000,-

Wat als mijn plan de €10.000,- krijgt?
Allereerst: gefeliciteerd! Nadat je de prijs uitgereikt hebt gekregen krijg je een jaar lang de tijd om je ingediende project ten uitvoer te brengen. Eind 2022 verwachten we hiervan een live presentatie van 30-45 minuten. We nemen hierover uiteraard contact met je op. En tussendoor plannen we zo nu en dan een koffieafspraak om te horen hoe de zaken ervoor staan. En natuurlijk is het leuk om af en toe een update te kunnen delen!

Wat gebeurt er met de plannen die niet gehonoreerd worden?
Op 1 september maken we de shortlist bekend. Sta je niet op deze shortlist, dan ontvang je van ons een mail met daarin een korte toelichting en doorverwijzing naar andere fondsen of initiatieven waar je met je plan terecht kunt. Je kunt eventueel om extra toelichting vragen waarom je plan is gehonoreerd.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
De ingediende plannen worden maximaal 6 weken na afwijzing vernietigd.

Wat is UP:Next?
UP:Next is méér dan een popprijs. We zijn trots op onze Utrechtse artiesten. En op de belangrijke bijdrage die zij leveren op lokaal, provinciaal of (inter)nationaal niveau. We willen dat de Utrechtse muziekscene blijft doorgroeien. Met UP:Next stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds artiesten om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Daarom kan de beurs van UP:Next naar eigen inzicht besteed worden. Een financiële opmaat naar de volgende stap.

UP:Next is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds. FLUOR en 3voor12 Utrecht zijn partners in het initiatief.

Mijn vraag staat er niet bij!

Neem dan contact op per mail met met Roswita via info@up-next.nl.