Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners. Naast het landelijk bureau in Amsterdam zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving. 

Wat ga je doen? 

Als lid van de adviescommissie kom je viermaal per jaar samen met een inspirerende groep van meerdere experts, onder voorzitterschap van Patrick van Domburg, burgemeester van IJsselstein. Samen besluiten jullie over de bijdrage aan de ingediende projecten op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, cultureel erfgoed, muziek, theater, dans en film, en natuur. Alle ingediende verzoeken zijn al voorzien van een ‘preadvies’ door het bureau. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen en brengt je expertise in bij de aanvragen gericht op jouw specialisme. Je brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie. Je bent ‘ambassadeur’ van het Cultuurfonds Utrecht en bezoekt op uitnodiging af en toe concerten en projecten. 

Wat neem jij mee? 

Van jou verwachten we dat je de nodige expertise hebt op het gebied van oude muziek, popmuziek of cultuur/natuureducatie, eventueel aangevuld met expertise op gebied van communicatie en marketing, en dat je beschikt over een goed netwerk in de provincie Utrecht.

Wat bieden wij jou?

  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Utrecht en het landelijk Cultuurfonds op het gebied van cultuurbeleid, mecenaat, nieuwe samenwerkingspartners etc.
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met bijdragen van het Cultuurfonds tot stand zijn gekomen.
  • Desgewenst kan gebruik worden gemaakt van de onkostenvergoeding van 250 euro per vergaderronde. 

Wie ben jij? 

Wij streven naar een divers en inclusief Cultuurfonds. Wij kijken dan ook uit naar kandidaten die onze adviescommissie in allerlei opzichten versterken.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór 19 februari je motivatiebrief met CV naar utrecht@cultuurfonds.nl.

Vragen?

Jenny Booms
ambtelijk secretaris a.i.
utrecht@cultuurfonds.nl