Vacature Adviesmedewerker Cultuurfonds Utrecht

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving. 

Wij zoeken voor de afdeling Utrecht een 


Adviesmedewerker Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht


Wat ga je doen?

Als adviesmedewerker draag je actief bij om de Utrechtse initiatieven tot een succes te maken. Je bent het eerste aanspreekpunt van onze aanvragers. Geen dag is hetzelfde en er is voldoende gelegenheid om kansen te pakken. Je werkt nauw samen met de collega’s van het landelijk bureau en de andere provinciale afdelingen. Samen zorgen we ervoor dat het Cultuurfonds de haarvaten van de samenleving bereikt.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het contact met onze aanvragers waarbij je hen adviseert over het indienen van (kansrijke) projectaanvragen;
 • het (inhoudelijk) voorbereiden van de aanvragen voor financiële bijdragen en het schrijven van adviezen voor het afdelingsbestuur;
 • het controleren en verwerken van uitbetalingsverzoeken;
 • de ondersteuning bij/zelfstandige uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden zoals prijsuitreikingen en evenementen, uitvoering van (landelijke) programma’s, communicatie en fondsenwervende activiteiten.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand met hart voor de cultuur- en natuursector in de provincie Utrecht. We werken met een klein team aan diverse werkzaamheden met een grote verantwoordelijkheid. Voor deze functie is het belangrijk dat je een groot signalerend vermogen bezit, signalen ziet en ook daadwerkelijk oppakt en vertaalt naar mogelijke projecten. Je kunt goed onder druk werken en schakelt soepel en slagvaardig tussen de verschillende werkzaamheden. Als visitekaartje van de afdeling Utrecht ben jij het gezicht naar buiten. We zoeken iemand die positief, klantgericht, leergierig is en zich in korte tijd kan inlezen in de materie.

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Denken in kansen en mogelijkheden;
 • Goed kunnen samenwerken;
 • Leergierig en groot signalerend vermogen

Wat bieden wij?

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden voor 20 uur per week met optie tot verlenging;
 • een salaris van maximaal €4.004,93,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 9);
 • een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar; NB POB geldt alleen voor contracten van langer dan zes maanden. 
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

Contactinformatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Myrte Voormolen, medewerker kabinet van de commissaris van de Koning en ambtelijk secretaris Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, telefoon 06 25 73 59 81.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Amina Lahrouchi, adviseur werving & selectie, bel of app via 06 25 73 59 80.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan uiterlijk 15 mei 2022.

Er zullen twee gespreksrondes zijn. De eerste ronde vindt plaats op woensdag 18 mei (overdag) en maandag 23 mei (ochtend). De tweede ronde vindt plaats op woensdag 25 mei (overdag). De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op het Huis voor de Provincie in Utrecht.

Het maakt niet uit wie je bent, maar wat je meebrengt voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de Provincie Utrecht. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om naar deze functie te solliciteren.

Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.