Vacature bestuurslid Theater en Dans Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere cultuurfonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Overijssel per 1 januari 2023 een:

Bestuurslid theater en dans


Wat ga je doen?

Het bestuur bestaat uit 11 leden en komt viermaal per jaar bijeen. Tijdens deze vergaderingen besluit je samen met hen over de ingediende projecten op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, muziek, theater, dans en film, buurtcultuur en natuur in de provincie Overijssel. Alle ingediende verzoeken zijn al voorzien van een ‘preadvies’ door de Voorbereidingscommissie. In dit voortraject wordt jouw expertise gevraagd ten aanzien van de aanvragen op het gebied van theater en dans.
Je denkt mee over de provinciale en landelijke strategie van het fonds. Daarnaast ben je ‘ambassadeur’ en bezoek je op uitnodiging af en toe bijeenkomsten en ondersteunde projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je de nodige expertise hebt op het gebied van theater en dans, dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein en beschikt over een goed netwerk in de provincie. Daarnaast is het van belang dat je woont en/of werkt in de provincie Overijssel.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel - het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur in de provincie Overijssel;
  • Bijeenkomsten met inspirerende cultuur -en natuurliefhebbers;
  • Meedenken met en meedoen aan de strategie van de afdeling Overijssel en het landelijk fonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, samenwerkingspartners etc.;
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met steun van het fonds tot stand zijn gekomen.

De functie is onbezoldigd, maar relevante reiskosten worden vergoed. Je wordt benoemd voor vier jaar en dat kan eenmaal met nog eens vier jaar worden verlengd.

Wie ben jij?

Wij streven naar een divers en inclusief Cultuurfonds. Wij kijken dan ook uit naar een kandidaat die onze organisatie in allerlei opzichten versterkt.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór 15 november 2022 je motivatiebrief met CV naar overijssel@cultuurfonds.nl

Voor vragen kun je bellen of mailen met Ineke Bruggeman, tel. 038-4999339 en e-mail: overijssel@cultuurfonds.nl

Wij kijken uit naar je sollicitatie!