Vacature (eind)redacteur/bladcoördinator

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere cultuurfonds in Nederland. Met bijdragen, beurzen, prijzen en opdrachten ondersteunen en stimuleren we culturele initiatieven, zo’n 3.500 per jaar. Groot en klein, over de hele breedte van de cultuur en door het hele land. Dat kunnen we doen dankzij eigen fondsenwerving en de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij.

Door het vertrek van een van onze collega’s zoeken we een 

Bladcoördinator Magazine/(eind)redacteur, 32 uur per week (m/x/v)

Als bladcoördinator Magazine en (eind)redacteur zorg je voor de content van al onze on- en offline uitingen, zoals website, socials, brochures en het jaarverslag. Dat doe je met input van de communicatieadviseurs en samen met onze online redacteur. Voor het Magazine en ons jaarverslag werken we samen met een extern bureau, zowel voor inhoud als vormgeving én afhandeling van de oplage en het drukwerk.

Waar we je voor vragen: 

Voor een inhoudelijke, creatieve, zelfstandige, bijzonder leuke en bij vlagen hectische functie met veel vaste deadlines.

  • je bent bladcoördinator van ons Magazine dat twee keer per jaar verschijnt, van inhoudsplan tot uitvoering en in samenwerking met een extern bureau;
  • je schijft en redigeert teksten voor website, socials, maar ook brochures, flyers, uitnodigingen, speeches en andere communicatiemiddelen;
  • je coördineert de productie van het jaarverslag.

 Jouw profiel, je hebt of bent:

  • een afgeronde bachelor opleiding in een relevante opleiding, zoals journalistiek of cultuur & media;
  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring, het liefst bij een fondsenwervende organisatie;
  • een snelle en creatieve schrijver in het Nederlands;
  • ervaring met schrijven en contentproductie voor zowel offline producties als online en socials;
  • stressbestendig, oplossingsgericht, zelfstandig en in staat om prioriteiten te stellen en beslissingen te nemen;
  • affiniteit met het werk van het Cultuurfonds.

Wij bieden jou:

Een functie bij een aansprekende en maatschappelijk relevante organisatie met leuke en deskundige collega’s. Je krijgt een jaarcontract voor 32 uur per week. Of dit kan worden omgezet in een vast dienstverband, hangt af van jouw functioneren en de ontwikkelingen binnen het Cultuurfonds. De werkdagen zijn in overleg te bepalen en thuiswerken is mogelijk, dat stemmen we samen af. We rekenen er op dat je flexibel bent en ook buiten kantooruren indien nodig inzetbaar bent. We bieden je op basis van je ervaring een salaris van € 3.858 tot maximaal € 4.823 bruto per maand (obv 40 uur). We hebben mooie secundaire arbeidsvoorwaarden die aanzetten tot een goede privé/werkbalans. Voor je werk krijg je een tablet en een telefoon van ons.

Wie jij bent:

Het maakt niet uit wie of wat je bent, maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

Meer informatie

Meer informatie over het Cultuurfonds kun je vinden op www.cultuurfonds.nl. Voor inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Geer Oskam via g.oskam@cultuurfonds.nl.

Enthousiast geworden? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 10 december 2021, je korte motivatiebrief met uitgebreid CV naar sollicitaties@cultuurfonds.nl We kijken uit naar je sollicitatie!