Vacature lid adviescommissie Zuid-Holland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er 12 afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Zuid-Holland in Den Haag per maart 2022 een

Lid adviescommissie 

met expertise beeldende kunst

Wat ga je doen?

Als lid van de adviescommissie Noord van de afdeling Zuid-Holland adviseer je samen met een inspirerende groep van 6 experts viermaal per jaar over de ingediende aanvragen op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, muziek, theater, dans en film, buurtcultuur en natuur in de regio Noord. Al deze projecten zijn voorzien van een ‘preadvies’ door het secretariaat. Na jouw advies besluit het bestuur over het toekennen van de bijdragen. Per ronde worden 40 à 60 projecten ingediend. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen, brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen op het gebied van beeldende kunst en brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie van het fonds. Daarnaast ben je ‘ambassadeur’ en bezoek je op uitnodiging af en toe exposities en projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je de benodigde expertise hebt op het gebied van beeldende kunst, dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein en beschikt over een goed netwerk, liefst in de regio Noord van provincie Zuid-Holland. Daarnaast is het van belang dat je woont en/of werkt in de regio Noord (o.a. Den Haag, Leiden, Delft, Zoetermeer en Alphen a/d/ Rijn).

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur.
  • Kwartaalbijeenkomsten, inclusief lunch, in gezelschap van een informele, inspirerende groep mensen met vergoeding van de reiskosten.
  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Zuid-Holland en het landelijk fonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, mecenaat, samenwerkingspartners etc.
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met steun van het fonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Het maakt niet uit wie of wat je bent, maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

Enthousiast geworden?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 je motivatiebrief met CV naar zuidholland@cultuurfonds.nl. De gesprekken vinden plaats op 8 en 10 februari 2022. Voor vragen kun je bellen en mailen met Linde Gispen, tel. 06 - 55449488 en email. zuidholland@cultuurfonds.nl.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!