Wij zoeken voor de afdeling Zuid-Holland per 1 november 2023 een lid adviescommissie Noord met expertise popmuziek

Wat ga je doen?

De afdeling Zuid-Holland heeft twee adviescommissies, Noord en Zuid. Als lid van de adviescommissie Noord kom je viermaal per jaar in Den Haag bij elkaar met een inspirerende groep van zes experts. Samen met hen breng je advies uit aan het bestuur over de ingediende projecten op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis en letteren, monumentenzorg, muziek, theater, dans en film, buurtcultuur en natuur in de regio Noord. De regio Noord bestaat uit Den Haag, Leiden, Delft, Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en de omliggende gemeenten.

Per vergadering worden 40 tot 60 verzoeken ingediend om een financiële bijdrage aan te leveren. Alle ingediende verzoeken zijn al voorzien van een ‘preadvies’ door het bureau. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen en brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen popmuziek. Je brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie. Je bent ‘ambassadeur’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en bezoekt op uitnodiging af en toe concerten en projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je de nodige expertise hebt op het gebied van popmuziek, dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein en beschikt over een goed netwerk, liefst in de regio Noord van de provincie Zuid-Holland. Daarnaast is het van belang dat je woont en/of werkt in de regio Noord.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur.
  • Kwartaalbijeenkomsten inclusief lunch, in gezelschap van een informele, inspirerende groep.
  • Meedenken met- en meedoen aan de strategie van de afdeling Zuid-Holland en het landelijk Prins Bernhard Cultuurfonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, mecenaat, nieuwe samenwerkingspartners etc.
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Wij streven naar een divers en inclusief Cultuurfonds. Wij kijken dan ook uit naar een kandidaat die onze organisatie in allerlei opzichten versterkt.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór woensdag 12 juli je motivatiebrief met CV. 

Vragen?

4 A5 A8950
Linde Gispen
ambtelijk secretaris
linde@cultuurfonds.nl