Vacature Lid Algemeen Bestuur Flevoland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het grootste particuliere fonds in Nederland en investeert in kunst, cultuur, erfgoed en natuur. Naast het landelijk bureau zijn er twaalf afdelingen, in elke provincie één, die met een eigen budget bijdragen aan projecten met impact op de samenleving.

Wij zoeken voor de afdeling Flevoland per december 2022 een


Lid Algemeen Bestuur uit de gemeente Noordoostpolder met expertise 

geschiedenis & letteren


Wat ga je doen? 

Als lid van het Algemeen Bestuur van de afdeling Flevoland adviseer je, onder voorzitterschap van de heer L. Verbeek (commissaris van de Koning in Flevoland), samen met een inspirerende groep van negen experts viermaal per jaar over de ingediende aanvragen op het gebied van beeldende kunst, geschiedenis & letteren, monumentenzorg & erfgoed, muziek, theater, dans & film en natuur in de provincie Flevoland. Al deze projecten zijn door het provinciale bureau voorzien van een ‘preadvies’. Het bestuur besluit gezamenlijk over het toekennen en afwijzen van de aanvragen. Per ronde worden 20 à 30 projecten ingediend. Je denkt mee met de adviezen op alle terreinen, brengt je expertise in ten aanzien van de aanvragen op het gebied van geschiedenis & letteren en brainstormt mee over de provinciale en landelijke strategie van het fonds. Daarnaast ben je ‘ambassadeur’ en bezoek je op uitnodiging af en toe exposities en projecten.

Wat neem jij mee?

Van jou verwachten we dat je een grote affiniteit hebt met cultuur en/of natuur, de benodigde expertise hebt op het gebied van de geschiedenis van Flevoland en dat je een ‘frisse blik’ hebt op het werkterrein. Daarnaast beschik je over een goed netwerk. Kennis, expertise en een netwerk in Flevoland vinden we een pré.

Wat bieden wij jou?

  • Vrijwilligerswerk met een geweldig doel: het stimuleren van meer kunst, cultuur en natuur;
  • Kwartaalbijeenkomsten, in gezelschap van een informele, inspirerende groep mensen met desgewenst vergoeding van de reiskosten;
  • Meedenken over de strategie van de afdeling Flevoland en het landelijk Prins Bernhard Cultuurfonds op het gebied van diversiteit & inclusie, cultuurbeleid, mecenaat, samenwerkingspartners etc.;
  • Uitnodigingen voor openingen van projecten die met een bijdrage van het Cultuurfonds tot stand zijn gekomen.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid uit de gemeente Noordoostpolder. Verder maakt het niet uit wie of wat je bent, maar wat je meebrengt voor het Cultuurfonds. Wij kijken uit naar een kandidaat die onze organisatie in alle opzichten meer divers maakt.

Enthousiast geworden?

Stuur dan je motivatiebrief met CV vóór 14 oktober 2022 naar flevoland@cultuurfonds.nl. Wij streven naar benoeming in het bestuur per 8 december 2022. Voor vragen kun je bellen en mailen met Esther Verdonk (vicevoorzitter), tel. 0650261845 en flevoland@cultuurfonds.nl. Wij kijken uit naar je sollicitatie!