Cultuurprijs Zuid-Holland

 

Nieuws: Marit Shalem ontvangt Cultuurprijs Zuid-Holland 2022

Beeldend kunstenaar Marit Shalem (1971) heeft op vrijdag 1 april in Theater Rotterdam de Cultuurprijs Zuid-Holland 2022 van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen uit handen van Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en commissaris van de Koning in deze provincie. In een vol theater gaf Marit aan ontroerd te zijn door zoveel eer en aandacht voor de digitale kunst in Nederland.

Lees verder

Over de prijs

De Cultuurprijs Zuid-Holland wordt sinds 2016 elke twee jaar uitgereikt aan een maker met maatschappelijke betekenis, die in Zuid-Holland woont of werkt en uitblinkt in een werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Aan de prijs is een geldbedrag van € 15.000 verbonden en een trofee gemaakt door kunstenaar David Derksen. Eerdere winnaars van de Cultuurprijs Zuid-Holland zijn Rachelle Eerhart (natuur, 2016), Tom Hazenberg (mobiel erfgoed, 2018) en Elten Kiene (literatuur/spoken word, 2020), Marit Shalem (film, mediakunst & digitale cultuur, 2022)

Video: uitreiking 2022

Beeldend kunstenaar Marit Shalem (1971) heeft op vrijdag 1 april in Theater Rotterdam de Cultuurprijs Zuid-Holland 2022 van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangen uit handen van Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en commissaris van de Koning in deze provincie.

Bekijk hier de video!

Meer weten over het Cultuurfonds Zuid-Holland?

Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. 

Op deze pagina vindt je alle informatie over Cultuurfonds Zuid-Holland. Denk aan informatie over aanvragen, geven, andere prijzen, projecten, nieuws en contactinformatie.

Ga naar de pagina!

Cultuurprijs Zuid-Holland 2016: Rachelle Eerhart

Rachelle Eerhart (1981) ontving in 2016 de Cultuurprijs Zuid-Holland vanwege haar inzet voor een duurzame samenleving. Tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Zuid-Holland hield Eerhart een Pleidooi voor Plek, tevens de aanzet voor het pamflet dat zij wilde gaan schrijven.

Lees hier meer!

Cultuurprijs Zuid-Holland 2020: Elten Kiene

Woordkunstenaar Elten Kiene (1984) heeft de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Cultuurfonds ontvangen. Jaap Smit, voorzitter van de afdeling Zuid-Holland en tevens commissaris van de Koning in deze provincie, reikte de prijs uit in het Provinciehuis Zuid-Holland. Van de prijsuitreiking zijn korte filmclips gemaakt. 

Lees hier meer!

Cultuurprijs Zuid-Holland 2018: Tom Hazenberg

De Cultuurprijs Zuid-Holland gaat naar de Leidse archeoloog Tom Hazenberg, vanwege zijn inzet voor archeologisch erfgoed.  Hazenberg nam de prijs op 12 maart in ontvangst in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn, uit handen van Commissaris van de Koning Jaap Smit. 

Lees hier meer!