Daarnaast is De VriendenLoterij een belangrijke partner in het Blockbusterfonds en Cultuurloket DigitALL. Dit zijn publiek-private partnerships die als doel hebben de culturele sector te versterken.

Speel mee en steun het Cultuurfonds

Ook jij kan helpen! Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen. Kies voor het Cultuurfonds en help mee om te investeren in cultuur en natuur! Van jouw lot gaat dan elke maand minstens 40% naar het Cultuurfonds.

Speel mee

Behalve dat je ons direct steunt, ontvang je ook een persoonlijke VriendenLoterij VIP-KAART waarmee je gratis naar meer dan 150 musea kunt en tot 50% korting ontvangt op talloze dagjes en avondjes uit. Van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera.

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties een van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).