CultuurFondsen op Naam

Ruim 450 bevlogen schenkers hebben bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een eigen cultureel fonds. Fondsen in Nederland met een zelfgekozen naam en doelstelling. Samen met het Cultuurfonds besteden zij hun fonds aan projecten en personen, bij leven of als nalatenschap.

Hausta Donans Fonds

Het Hausta Donans fonds ondersteunt talent en bijzondere projecten met modern klassieke zangkunst en modern klassieke dichtkunst. Met 'modern' wordt geduid op repertoire vanaf circa 1925 tot hedendaags.

Bekijk fonds

Goei The en Haack Fonds

Talent op het werkterrein van het Cultuurfonds kan bij dit fonds terecht, in het bijzonder talent met een scheppend karakter. Op het gebied van ambachten, architectuur, muziek en vormgeving, bij voorkeur door middel van vervolgopleidingen, in binnen- en buitenland die de ontwikkeling van talent bevorderen.

Bekijk fonds

De Graaf-Drijvers Fonds

Ondersteunt projecten op educatief gebied in de provincie Groningen, waarbij kinderen kunnen kennismaken met verschillende disciplines uit het werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Bekijk fonds
Landelijk

Harry Wich Fonds

Met het Harry Wich stipendium krijgt een talentvolle, nieuwsgierige, avontuurlijke student met gevoel voor theater, de kans een jaar in het buitenland zijn studie aanvullend te verrijken.

Bekijk fonds

W-ISH Fonds

Het W-ISH Fonds is een fonds op naam van ISH Dance Collective dat is ingesteld met een startkapitaal van 75.000 euro, als onderdeel van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020. Het Cultuurfonds en ISH ondersteunen met dit fonds op naam talentontwikkeling voor makers in de hiphopdans en de urban sports.

Bekijk fonds
Utrecht

Fonds Kultiveren - jongeren & kunst

Voor cultuurprojecten voor en/of door jong adolescenten in het zuidwestelijke deel van Utrecht

Bekijk fonds

Zelf een fonds instellen?

Met een CultuurFonds op Naam kunt u veel betekenen voor cultuur en natuur in Nederland. Kies zelf een mooie bestemming voor uw geld. Er zijn vele mogelijkheden om een fonds op te zetten.

Meer weten

Sorteren op

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ#
Actief

's-Gravenhaags Ondersteuningsfonds voor Boekhandelaren en Uitgevers

's-Gravenhaags Ondersteuningsfonds voor Boekhandelaren en Uitgevers steunt boekhandels, uitgevers, particulieren en instellingen bij het tot stand brengen van boeken of tentoonstellingen met betrekking tot Den Haag en omstreken. Ook activiteiten op het gebied van leesbevordering in algemene zin horen daarbij.

Actief

A. en M. Verhoeven Fonds

Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van cultureel erfgoed, cultuureducatie en natuur in de Hoeksche Waard. Daarnaast projecten op het gebied van natuur in de Veluwe tot aan Arnhem, Rhenen en Wageningen.

Actief

A3ana Fonds

Het mogelijk maken van alle vormen van kunst, cultuur en natuur waarbij de grenzen worden opgezocht.

Actief

Adri en Greet Bos-de Jong Fonds

Voor projecten die de culturele ontwikkeling van mensen in een achterstandspositie stimuleren.

Actief

Adriana Hoogenboom Fonds

Een fonds voor projecten op het gebied van monumentenzorg in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.

Actief

Adèle Wickert Fonds

Projecten op het gebied van de 20e en 21e-eeuwse muziek kunnen een bijdrage krijgen uit dit fonds. Daarnaast wordt er financieel bijgedragen aan projecten en publicaties die in het teken staan van het erfgoed van de Nederlandse klassieke muziek; de ontsluiting en uitvoering van bestaande muziek van Nederlandse componisten staan hierbij voorop.