Zoek & Filter
Filter
113 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

Kweektuin

Ontmoet Annabel Schouten en Soheil Shayesteh. Twee innovatieve makers die muziek maken die zich niet aan labels of genres houdt. 

In de kweektuin: Annabel Schouten en Soheil Shayesteh
 • muziek
Landelijk
ILFU

Dat literatuur zoveel meer is dan het papieren boek bewijst het Internationaal Literatuurfestival Utrecht. 

Avontuurlijk literatuurfestival voor alle lezers
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Boutje van de Rommelberg

Wie wil er nu tussen een berg troep wonen? Nou, Boutje en zijn vader wel!

Boutje van de Rommelberg
 • muziek
Flevoland
Header website

Het Dierenpark van Mijn Vader, geschreven door Jan Oosting, brengt een uniek en hartverwarmend verhaal naar zijn lezers. Laat je meevoeren naar het Noorder Dierenpark in Emmen. Een plek doordrenkt van betekenis, waar Jan's vader, Willem Sjuck Johannes Oosting, met trots regeerde als directeur van 1935 tot 1970. Dit boek is als een tijdmachine, met levendige verhalen en prachtige afbeeldingen die de passie en toewijding van Jan's vader voor de dierenwereld tot leven brengen. Het is een eerbetoon aan een onvergetelijke droom: een adembenemend dierenpark midden in het hart van Emmen.

Het dierenpark van mijn vader
 • geschiedenis en letteren
Drenthe
Zeemanskerk oudeschild 06 scaled

De Zeemanskerk van Oudeschild op Texel werd in 1650 gebouwd. Deze protestantse kerk dankt zijn naam aan het groot aantal zeelui dat deze kerk vroeger bezocht. Het kerkgebouw heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een toonbeeld van historische pracht en een bron van spirituele verbondenheid voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van verre oorden. Om dit te behouden was er echter wel grondige restauratie nodig. Daar wilde het Cultuurfonds graag bij helpen!

Verbonden met de zee
 • monumentenzorg
Landelijk
Het grote boek van Madelief

Dat Guus Kuijers Madelief (1978) zo populair werd is mede aan haar te danken. Toch is de kans groot dat haar naam je niks zegt: Mance Post.

Wie was Mance Post?
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Harrie Verstappen Orez Kusama 1967 2000px 740x0 c default

Stap binnen in een betoverend tijdperk waar kunst, cultuur en revolutie samensmolten tot een betekenisvol artistiek oeuvre. Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert met Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970 een fascinerende tentoonstelling gewijd aan de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama en haar tijd in Nederland.

De Nederlandse jaren van Yayoi Kusama
 • beeldende kunst
Landelijk
Wittgenstein project 1 Foppe Schut

In 2001 werd, diep verborgen in zijn bibliotheek, kamermuziek gevonden geschreven voor Paul Wittgenstein. Muziek die hij tijdens zijn leven niet met anderen wilde delen.

Wittgenstein, de pianist met één hand
 • muziek
Landelijk
Natuur Beelden foto

NatuurBeelden: kleurrijke, bijna schilderachtige foto’s van weelderige natuur afgewisseld met monumentale zwart-wit foto’s van de kunstwerken.

Blikvangers aan de voet van de Veluwe
 • natuur
Gelderland
Joodse Schooltje Leek

In Museum Het Joodse Schooltje lopen bezoekers rond die een diepe connectie voelen met de rijke joodse geschiedenis van deze regio. De behoefte om het verhaal van de joodse geschiedenis van Leek en haar omstreken te delen is groot. Maar de letterlijke ruimte is hiervoor te klein en de indeling van de collectie te ruim opgezet. Daarom gaat het museum aan de slag met een herinrichting. En dat doen ze niet alleen!

Het Joodse Schooltje
 • beeldende kunst
Groningen
Stormpad1

Een brede strook bos in het Breeveen bij Leersum werd helemaal plat geblazen. Ze lieten de bomen gewoon liggen.

Avontuurlijk boswandelen op het stormpad
 • natuur
Landelijk
Harp spelen

Bij het Leerorkest kunnen kinderen van ouders die niet de financiële middelen om een instrument aan te schaffen instrumenten lenen.

Een harp als een Ikea-pakket
 • muziek
Landelijk
Kunstenaars Bruin Parry en Jan Hoek staan samen met twee bijna-naakte modellen voor een dichte garagedeur. Bruin staat vooraan. Hij heeft het syndroom van down. Hij heeft witgeverfd haar, een grote bril met een zwart montuur en draagt een bruine ribjas op een zwart overhemd. Jan staat achter hem met één hand in de zak van zijn joggingpak. Zijn gemillimeterde haar is geel, roze en blauw geverfd. Achter hen staan aan weerszijden twee mannelijke modellen. Ze dragen alleen een ouderwetse onderbroek en witte sportsokken met schoenen. Iedereen kijkt recht in de camera.

Waarom vind je de kunst van kunstenaars met een beperking alleen in speciale ‘outsider’- ateliers, -musea en -galeries?

Hier zijn geen regels en iedereen is welkom
 • beeldende kunst
Landelijk
Foto 2 Geopark hgv Valleikanaal Grebbelinie

Rivieren, stuwwallen, bos, heide en zand.  Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de gehele Heuvelrug door Unesco gekwalificeerd te krijgen als Geopark.

Burgerinitiatief voor natuurbehoud
 • natuur
Utrecht
Laarzen

Waarom zijn schoolpleinen vaak van die grijze, stenen vlaktes? De Bosbergschool in Hollandsche Rading doet het anders. Daar hebben ze een groen schoolplein!

Wormen zijn welkom op De Bosbergschool
 • natuur
Landelijk
Help i need somebody samengevoegd

Laat je inspireren door de kracht van verbinding en elkaar helpen. Dat is precies waar het om gaat in de nieuwe groepsvoorstelling Help I Need Some Body. Mimetheatergroep Bambie en jongerengezelschap DEGASTEN brengen samen verschillende generaties, culturele achtergronden en niveaus van zelfredzaamheid samen om de troost van nabijheid en fysiek contact te vieren.

Om hulp vragen is absurd, toch?
 • theater, dans en film
Landelijk
Schokland

Wat heeft het toneelstuk De Kersentuin te maken met een verdwenen eiland en klimaatopwarming? Daar geeft Compagnie Dakar in de zomer van 2023 antwoord op in hun theaterstuk.

Kersentuin op Schokland
 • theater, dans en film
Flevoland
Landingspaginageneralidea1920x820px3 2

In de jaren '70 en '80 braken de Canadese kunstenaars van General Idea internationaal door met hun ondeugende en satirische kijk op de media en kunstscene. Het meest uitgebreide overzicht van hun oeuvre ooit is in 2023 te bewonderen in Stedelijk Museum Amsterdam.

Ondeugend en Satirisch: General Idea
 • beeldende kunst
Landelijk
Maxresdefault

Plezier en wetenschap komen zelden samen in één adem. Maar dat is zeker het geval bij de microwereld die Antoni van Leeuwenhoek 350 geleden ontdekte. In 2023 opent Rijksmuseum Boerhaave opnieuw de deuren naar deze fascinerende microwereld in de tentoonstelling Onvoorstelbaar: Hoe Antoni van Leeuwenhoek de Microwereld Ontdekte.

De microwereld van Antoni van Leeuwenhoek
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
De Nederlandse delegatie loopt de Amsterdam ArenA binnen tijdens de openingsceremonie van de Gay Games 1998

Reis terug naar de Gay Games 1998, waar sport, cultuur en diversiteit samenkomen. Naar het Amsterdam van eind jaren ’90 waar deze legendarische vijfde editie plaatsvond. Nederland zette zichzelf met dit evenement op de kaart als een van de meest tolerante steden ter wereld op het gebied van de LHBTIQ+ gemeenschap* na een lange emancipatiestrijd. In deze tentoonstelling worden de levendige verhalen en unieke objecten verzameld en gepresenteerd die het bruisende karakter van die tijd weerspiegelen.

Gay Games 1998
 • beeldende kunst
Landelijk