Zoek & Filter
Filter
188 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

Banner sjong

Vrijwel iedereen kent het Eurovisie Songfestival, maar wist je dat Friesland zijn eigen muziekfestivals heeft, geheel in het Fries? Naast het Friese songfestival Liet, is er ook SjONG junior, speciaal voor de jongere generatie. Dit tweejaarlijkse zangfestival voor basisscholen is een viering van zangtalent en Friese cultuur.

S(j)ongfestival
 • muziek
Fryslân
DIGITAL DUCTTAPE SCENEFOTO 5 website

Wat zijn de effecten van social media? Wat is echt? En wat is nep? De installatievoorstelling 'Digital Ducttape' van collectief HipSick viert de schoonheid van de maakbare identiteit.

Welkom in de wondere wereld van HipSick
 • theater, dans en film
Landelijk
Zoek het zelf uit 2

Kinderen enthousiast maken voor wetenschap en ze wegwijs maken in biodiversiteit lijkt een hele opgave. Maar Natuurmuseum Brabant doet het! Niet met één, maar met twee tentoonstellingen. Beide exposities zijn op zichzelf al interessant, maar wanneer ze gecombineerd worden, bieden ze een diepere en completere ervaring.

Op zoek naar je innerlijke wetenschapper
 • natuur
Landelijk
Loesje poster header

“Ik wil best zeggen wie ik ben, maar pin me er niet op vast.” Maar wie of wat is Loesje eigenlijk? Haar posters geven eigenlijk al het antwoord…

Het verhaal van een eigenwijze posterdame
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
EEF LIGGEND KASTEEL GEERT 8

Stichting Kunstspoor Noord-Beveland viert in 2023 een bijzonder jubileum: 25 jaar van kunst en cultuur op het prachtige 'Eindeloos Eiland'. Om deze mijlpaal te vieren heeft Kunstspoor een ambitieus plan opgezet: een groot kunstwerk op diverse plekken in Noord-Beveland. Naast de jaarlijkse kunstroute worden in 2023 vele extra activiteiten georganiseerd, en de betrokkenheid van de inwoners staat hierbij centraal.

Een groots kunstwerk voor het 'Eindeloos Eiland'
 • beeldende kunst
Zeeland
Maria Magdalenakerk Goes

Zeeland staat op het punt geschiedenis te schrijven met een toffe nieuwe culturele samenwerking. Een ambitieus project genaamd 600 jaar kerk(ont)wijding. 

Zeeuwse Ode aan Erfgoed
 • muziek
Zeeland
Missie Plasticvrij 2

Plastic Whale vaart er met kinderen op uit om plastic uit het water te vissen. 

Op missie voor plasticvrij water
 • natuur
Landelijk
Hoi vis

Gewoon een boerensloot. Je zult er geen spijt van krijgen. De Nederlandse onderwaterwereld is namelijk ongekend spectaculair.

Stop je hoofd eens in een sloot
 • natuur
Landelijk
De bunker van kamp vught beeld NM Kamp Vught

80 jaar geleden werden 23 mannen, die werkten als drukkers en verspreiders van de illegale krant Trouw, geëxecuteerd in Kamp Vught. Hun verhaal staat centraal in de podcastserie Het Ultimatum.

Het Ultimatum
 • geschiedenis en letteren
Noord-Brabant
De meern1 1454099265

Stap aan boord en vaar terug naar het Romeinse verleden van Utrecht met het educatieproject van Stichting Romeinse Schepen Utrecht.

De opkomst van de Romeinse schepen in Utrecht
 • geschiedenis en letteren
Utrecht
Header website

Het Dierenpark van Mijn Vader brengt een uniek en hartverwarmend verhaal naar zijn lezers. Laat je meevoeren naar het Noorder Dierenpark in Emmen.

Het dierenpark van mijn vader
 • geschiedenis en letteren
Drenthe
Gevels

Officierswoning 7, die tegenwoordig gebruikt wordt door Surinaamse erfgoedinstellingen, is aan restauratie toe.

Surinaams erfgoed gerestaureerd
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Images stories Wandelingen nederland 00ns wandelingen ns heuvelland ns wandeling heuvelland 29

“Natuurgebieden zijn vaak snippers land, soms met een hek eromheen, begrensd door een sloot. Aan de andere kant van de sloot begint dan de intensieve landbouw. Zo hebben wij mensen dat bedacht. Maar zo werkt het natuurlijk niet” Dat zijn de woorden van David Kleijn, Hoogleraar Natuurbeheer aan Wageningen University & Research (WUR). WUR gaat daarom samen met lokale partners aan de slag om het oude cultuurlandschap van het Geuldal te herstellen.

Natuurherstel in Limburgse heuvels
 • natuur
Limburg
Projectplan Verbreek de stilte PBCF ZH 11

Het verleden vormt de basis voor onze toekomst. Met het project Verbreek de Stilte duiken Chicks And The City (CATC) samen met jongeren in de betekenis van ons koloniale en slavernijverleden voor de hedendaagse jeugd. Ze stellen kritische vragen: hoe manifesteert de geschiedenis zich in ons dagelijks leven? Wat betekent jouw achternaam voor jou? Hoe verbindt het gerecht dat je oma bereid je met je verleden?

Stilte is oorverdovend
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Luister we eten 2

Bijzondere borden die muziek maken, bestek dat met je communiceert, en een tafel die tegen je praat. En boven op die tafel: gerechten die je niet alleen proeft, maar die al je zintuigen prikkelen. Het klankdiner Luister, we eten is veel meer dan gewoon uit eten gaan.

Een pratende tafel
 • theater, dans en film
Landelijk
Kweektuin

Ontmoet Annabel Schouten en Soheil Shayesteh. Twee innovatieve makers die muziek maken die zich niet aan labels of genres houdt. 

In de kweektuin: Annabel Schouten en Soheil Shayesteh
 • muziek
Landelijk
Drone

In een snel veranderend landschap, waar moderne landbouw soms het evenwicht in de natuur verstoort, vecht de patrijs voor haar plekje. Gelukkig is er hoop in de lucht, letterlijk! 

Op vogelavontuur met drones: red de patrijzen!
 • natuur
Landelijk
Theatergroep Bluv

Mistero buffo vertelt het verhaal van Jezus door de ogen van de man in de straat.

Door de ogen van de gewone burger
 • theater, dans en film
Noord-Brabant
Img25626 orig

Ieder kind wordt op een bepaald moment in zijn leven bewust van de wereld om zich heen. Dit moment staat centraal in de muziekvoorstelling Dochter van Kika Sprangers.

Kika, de dochter
 • muziek
Landelijk
Toekomstshow 1

Wat als jij mag bepalen hoe de toekomst eruitziet?  Met die vraag gaan kunstenaars AZC’s in. Samen met jongeren van vijfentwintig verschillende vestigingen in Nederland geven zij hun toekomst vorm.

Hoe ziet de toekomst eruit?
 • Meerdere werkterreinen
Landelijk