Zoek & Filter
Filter
108 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

Harrie Verstappen Orez Kusama 1967 2000px 740x0 c default

Stap binnen in een betoverend tijdperk waar kunst, cultuur en revolutie samensmolten tot een betekenisvol artistiek oeuvre. Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert met Yayoi Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970 een fascinerende tentoonstelling gewijd aan de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama en haar tijd in Nederland.

De Nederlandse jaren van Yayoi Kusama
 • beeldende kunst
Landelijk
Header indonesia

In Indonesia roept! ga je op reis door de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië met presentator, Hans Goedkoop. Hij zoekt naar verhalen over zijn grootvader en ontdekt hoe die betrokken was bij de tijd van de koloniale overheersing.

Indonesia Roept!
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Mysteryguests 1

Heb je er weleens bij stil gestaan hoe moeilijk een museumbezoek kan zijn als je een verstandelijke beperking hebt?

Iedereen naar het museum
 • beeldende kunst
Landelijk
Een vrouwelijke performer gekleed in een zwarte bikinitop en een rok van zwart bont, die haar gehele linkerbeen vrijlaat, houdt een stok met aan de uiteinden vier gebogen punten boven haar hoofd. Ze draagt veel gouden kettingen, ook om haar heupen. De foto is tegen het licht in gemaakt, de zon schijnt door haar armen. In de achtergrond staan hoge bomen en een witte partytent.

Ruigoord, het oudste kunstenaarsdorp van Nederland bestaat vijftig jaar. Het is een halve eeuw geleden dat het dorpje, vlakbij Amsterdam, werd gekraakt en een kunstenaarskolonie werd.

Ruigoord: openluchtmuseum voor verwondering
 • beeldende kunst
Landelijk
Lust Liefde Leeftijd Barbara Medo e1686550135863

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd nemen 65-plussers je mee op een boeiende reis naar hun zoektocht naar liefde en hebben ze openhartige gesprekken over hun seksleven. Vanuit hun eigen ervaringen delen ze hun verhalen, waarbij sommige keuzes mooie herinneringen hebben opgeleverd, terwijl andere misschien beter niet gemaakt hadden kunnen worden. Zijn zij met al hun ervaring experts geworden in de kunst van liefhebben en beminnen? Of blijft de zoektocht naar lust en liefde op elke leeftijd bestaan?

Lust Liefde Leeftijd
 • theater, dans en film
Noord-Brabant
Tentoonstellingsfoto 1 foto mike bink

Den Haag is de stad waar ruim drie eeuwen lang de beslissingen werden genomen over de voormalige koloniën. De tentoonstelling Koloniaal Den Haag – een onvoltooid verleden laat zien wat de impact van die beslissingen was en is.

Een onvoltooid verleden
 • geschiedenis en letteren
Zuid-Holland
Into the great wide open letters strand

Een bruisend muzikaal avontuur staat op het punt te beginnen op Into The Great Wide Open 2023, één van de meest geliefde festivals in Nederland. Het festival lanceert einde zomer 2023 een gloednieuwe talentstage, een broedplaats waar jonge artiesten kunnen schitteren en ontdekt kunnen worden door een gepassioneerd publiek. Deze spannende toevoeging belooft een verfrissende ervaring te worden, zowel voor de opkomende talenten als voor de festivalgangers die staan te popelen om nieuw en opwindend talent te ontdekken.

Ontdek muzikaal talent op Vlie
 • muziek
Landelijk
Boeken in de Wei 2

Het bevorderen van leesplezier bij jong en oud. Dat is het idee achter het literaire buitenfestival in Breda: Boeken in de Wei.

Boeken in de Wei
 • geschiedenis en letteren
Noord-Brabant
Foto 2 Geopark hgv Valleikanaal Grebbelinie

Rivieren, stuwwallen, bos, heide en zand.  Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de gehele Heuvelrug door Unesco gekwalificeerd te krijgen als Geopark.

Burgerinitiatief voor natuurbehoud
 • natuur
Utrecht
Huis vol verhalen

De Beeldenstorm, Dominee Vincent van Gogh (de opa van), het mausoleum van de Nassaus. Er huizen verschillende bijzondere verhalen in De Grote Kerk van Breda.

De Grote Kerk Breda: huis van verhalen
 • monumentenzorg
Landelijk
P4zm1qgqccodcfvvpkvi

Stel je eens voor... Je stapt van de pont, wandelt door Amsterdam-Noord en opeens valt je oog op iets opvallends: een roze kasteel. Je nieuwsgierigheid neemt de overhand en je besluit het kasteel binnen te gaan. Wat zou erin verborgen zijn? Magische schatten? Een geheim feest? Welkom bij Roze is een Spectrum van No Limits! Art Castle, waar ruimte is gecreëerd voor en door neurodiverse* queer* personen. Hier komen kunst, inclusie en creativiteit samen.

Roze is een spectrum
 • beeldende kunst
Landelijk
EEF LIGGEND KASTEEL GEERT 8

Stichting Kunstspoor Noord-Beveland viert in 2023 een bijzonder jubileum: 25 jaar van kunst en cultuur op het prachtige 'Eindeloos Eiland'. Om deze mijlpaal te vieren heeft Kunstspoor een ambitieus plan opgezet: een groot kunstwerk op diverse plekken in Noord-Beveland. Naast de jaarlijkse kunstroute worden in 2023 vele extra activiteiten georganiseerd, en de betrokkenheid van de inwoners staat hierbij centraal.

Een groots kunstwerk voor het 'Eindeloos Eiland'
 • beeldende kunst
Zeeland
Ambacht in beeld

Het Ambacht in Beeld Festival, sprankelend en levendig sinds 2013, neemt een unieke plek in binnen het festival landschap. Hier draait het niet om de verkoop van producten, maar om het delen van kennis en vaardigheden tussen ambachtslieden uit binnen- en buitenland, en natuurlijk een brede groep nieuwsgierige bezoekers. Het is een feestelijke viering van creativiteit en vakmanschap.

Ambacht in beeld
 • beeldende kunst
Landelijk
Twee vrouwen

Turkse en Marokkaansen vrouwen verenigden zich om samen te strijden voor emancipatie.

Veertig vrouwen om nooit te vergeten
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Straatmuzikant

Sinds 2015 organiseert het Prinses Christina Concours een online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Alles mag, als het maar muzikaal is
 • muziek
Landelijk
Plantiarchy Sun Flower Soup 1 scaled e1680276924730 1024x681

Stel je eens voor: een adembenemende tentoonstelling die je meeneemt naar een wonderlijke wereld waar planten de hoofdrol spelen. Dat doet Marres Huis voor Hedendaagse cultuur met een betoverende installatie dat een heel gebouw vult, gecombineerd met een meeslepende driedelige film die je aan het denken zet.

Planten zijn de baas
 • beeldende kunst
Landelijk
Theatergroep Bluv

Mistero buffo vertelt het verhaal van Jezus door de ogen van de man in de straat.

Door de ogen van de gewone burger
 • theater, dans en film
Noord-Brabant
2bc9459846d06dd111dcb02f2832fd6e

Jongeren lezen steeds minder en kijken steeds meer. Zonde, want in de wereld van letteren is er voor elk wat wils! In Zutphen, een stad doordrenkt van literaire traditie, vindt op 3 en 4 november 2023 het tweede Nederlands Poëziefilm Festival plaats. Dit festival, waar dichters, filmmakers en liefhebbers samenkomen biedt een podium aan poëziefilms. Via film jongeren bereiken en aanmoedigen meer te lezen. Dat willen ze bereiken.

Nederlands Poeziefilm Festival
 • theater, dans en film
Gelderland
Father figure 2

Lloydscompany gaat met vier 'b-boys' en een percussionist het theater in om al breakdancend de rol van vaderfiguur te ontleden.

Lloydscompany danst Father Figure
 • theater, dans en film
Landelijk
Ti Tf02 1992i T Discotheek784p 1030x700 Co de Kruijf

In het najaar van 2023 zal het Stadsarchief Amsterdam de nacht vieren met een unieke tentoonstelling: Wie danst is vrij: Clubcultuur in Amsterdam 1980 - nu. Deze tentoonstelling belicht de belangrijkste aspecten van clubcultuur in Amsterdam van de afgelopen vier decennia. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verscheidenheid aan media, zoals foto's, persoonlijke verhalen, flyers, video, muziek, beeldende kunst, documenten en unieke objecten. De tentoonstelling is geen chronologisch overzicht, maar concentreert zich op de verschillende kanten die het nachtleven belangrijk maken en eert de clubs die een nieuwe generatie hebben geïnspireerd.

Wie danst is vrij
 • geschiedenis en letteren
Noord-Holland