Zoek & Filter
Filter
166 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

50 jaar Bijlmer

In 2024 is het dertig jaar geleden dat de Bijlmer een transformatie onderging. Bijlmer Oral History onderzoekt en documenteert het verloren erfgoed van de Amsterdamse woonwijk.

Levend erfgoed van de betonnen Bijlmer
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Joodse Schooltje Leek

In Museum Het Joodse Schooltje lopen bezoekers rond die een diepe connectie voelen met de rijke joodse geschiedenis van deze regio. De behoefte om het verhaal van de joodse geschiedenis van Leek en haar omstreken te delen is groot. 

Het Joodse Schooltje
 • beeldende kunst
Groningen
Plantage van onze voorouders

De podcastserie De plantage van onze voorouders is een zoektocht naar een gedeeld verleden.

De plantage van onze voorouders
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Frommerman Eric Corton Eenzame kerst met Frommermann Corton Maurice Lammerts van Bueren scaled

Voor velen zijn de kerstdagen een tijd van samen zijn en gezelligheid. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de muziekvoorstelling van vocaal ensemble Frommerman gaat over een eenzame kerst.

Kerst is niet altijd gezellig
 • muziek
Landelijk
Podcast free

Bijna vijftig jaar waren de levens van Mina en Mevrouw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maartje Duin onderzoekt in haar podcast waarom hun band haar zo ongemakkelijk maakt...

Zeeuwse vrouwengeschiedenis
 • geschiedenis en letteren
Zeeland
Harp spelen

Bij het Leerorkest kunnen kinderen van ouders die niet de financiële middelen om een instrument aan te schaffen instrumenten lenen.

Een harp als een Ikea-pakket
 • muziek
Landelijk
Stinzenplanten 3

Stinzenplanten? Je kent ze wel, maar je weet waarschijnlijk niet dat ze samen een plantensoort vormen. Sneeuwklokjes, speenkruid, wilde hyacinten: allemaal stinzenplanten.

Stinzenplanten: groen erfgoed
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Lust Liefde Leeftijd Barbara Medo e1686550135863

In de theatervoorstelling Lust Liefde Leeftijd nemen 65-plussers je mee op een boeiende reis naar hun zoektocht naar liefde en hebben ze openhartige gesprekken over hun seksleven. Vanuit hun eigen ervaringen delen ze hun verhalen, waarbij sommige keuzes mooie herinneringen hebben opgeleverd, terwijl andere misschien beter niet gemaakt hadden kunnen worden. Zijn zij met al hun ervaring experts geworden in de kunst van liefhebben en beminnen? Of blijft de zoektocht naar lust en liefde op elke leeftijd bestaan?

Lust Liefde Leeftijd
 • theater, dans en film
Noord-Brabant
Maxresdefault

Een reizende tentoonstelling, georganiseerd door de Stichting Nationaal Indië-monument 1945-1962, onthult het weinig bekende verhaal van de Japanse Hellships.

Gevangen op zee
 • geschiedenis en letteren
Limburg
Rebus Ro 01 1024x789 blur

Een verlaten bushalte die gebruikt wordt als levendige expositieruimte. Dat was het idee van de Rebushalte van Walter van der Velden. Deze kunstige bushalte bevindt zich op het Landgoed Voorburg in Vught.

Van perron naar presentatieruimte
 • buurtcultuur
Noord-Brabant
Maria Magdalenakerk Goes

Zeeland staat op het punt geschiedenis te schrijven met een toffe nieuwe culturele samenwerking. Een ambitieus project genaamd 600 jaar kerk(ont)wijding. 

Zeeuwse Ode aan Erfgoed
 • muziek
Zeeland
Dieheleding we are not tupac shakur beeld lucas van der rhee 1 Scale Max Width Wz E1 MD Bd Compressed W10

De voorstelling 'We are (not) Tupac Shakur' duikt in de vragen: Wie heeft het recht om welk verhaal te vertellen? En mogen we onze helden ons perfect weerspiegelen?

We are (not) Tupac Shakur
 • theater, dans en film
Landelijk
Aron Weidenaar LR 13 Het Pratende Huis

In de betoverende omgeving van de Wieringermeerpolder brengt het project Het Pratende Huis, watererfgoed tot leven. Culture Matters geeft zo niet alleen het Dijkmagazijn in Wieringerwerf een stem, maar ook de de relatie tussen het landschap en het water met de podcast DIJK - De Podcast.

Dijk van een podcast
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Nationaal Park Rotterdam overzicht 68 Stadse Nesten foto Aad Hoogendoorn

De stad is ook natuur. Dat is wat de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam laat zien.

Havenstad vol natuur
 • natuur
Landelijk
Landingspaginageneralidea1920x820px3 2

In de jaren '70 en '80 braken de Canadese kunstenaars van General Idea internationaal door met hun ondeugende en satirische kijk op de media en kunstscene. Het meest uitgebreide overzicht van hun oeuvre ooit is in 2023 te bewonderen in Stedelijk Museum Amsterdam.

Ondeugend en Satirisch: General Idea
 • beeldende kunst
Landelijk
Missie Plasticvrij 2

Plastic Whale vaart er met kinderen op uit om plastic uit het water te vissen. 

Op missie voor plasticvrij water
 • natuur
Landelijk
MM4

Hoe wordt eigenlijk een schip gemaakt?  In de werkplaatsen van het Maritiem Museum kun je aan de werkbanken aanschuiven. Lassers en timmerlui laten je zien hoe ze werken.

Maritieme ambachten op een voetstuk
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Setovera 4

De besónjere veurdrach Erik of 't klein insektebook van toneelvereniging Setovera bringt 't tiedloze verhaol van Godfried Bomans tot laeve.

Erik of 't Kleine Insectebook
 • theater, dans en film
Limburg
Alicia Framis 5000px foto Peter Lange DSC3861

Welkom in Museum Tot Zover, waar de dood een nieuwe betekenis krijgt door middel van De Lekkere Dood – een interessante expositie voor het seizoen 2023/24. Stap binnen en laat je zintuigen prikkelen. 

Troost-eten bij rouwen en afscheid
 • beeldende kunst
Landelijk
Drone

In een snel veranderend landschap, waar moderne landbouw soms het evenwicht in de natuur verstoort, vecht de patrijs voor haar plekje. Gelukkig is er hoop in de lucht, letterlijk! 

Op vogelavontuur met drones: red de patrijzen!
 • natuur
Landelijk