Zoek & Filter
Filter
201 projecten
Zoek & Filter

Impact door 3500 projecten per jaar

Kannibalisme Masturbatie Animatie bg scaled LIONSTORM

 LIONSTORM is het eerste queer hiphopduo van Nederland. Met hun nieuwe concerttour en EP strijden zij voor het recht om fluïde om te mogen gaan met wie je bent.

LIONSTORM gaat het theater in
 • ZOZ
Landelijk
Zwarte bijen

Je zou het misschien niet denken, maar boomholtes zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Deze verborgen schuilplaatsen dienen namelijk als thuis voor verschillende vogels en de bedreigde zwarte bij, de enige inheemse honingbij in Noord- en West-Europa.

Bomen voor de bij
 • natuur
Drenthe
P4zm1qgqccodcfvvpkvi

Welkom bij 'Roze is een Spectrum' van No Limits! Art Castle, waar ruimte is gecreëerd voor en door neurodiverse queer personen. Hier komen kunst, inclusie en creativiteit samen.

Roze is een spectrum
 • beeldende kunst
Landelijk
Straatmuzikant

Sinds 2015 organiseert het Prinses Christina Concours een online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Alles mag, als het maar muzikaal is
 • muziek
Landelijk
Header priscilla du preez JCZ2p E Szpw unsplash

Dit bijzondere project, genaamd Huurders op Groen, richt zich op een specifieke doelgroep waarvoor vergroening minder vanzelfsprekend is: huurders van woningcorporaties. 

Samen vergroenen voor een duurzame toekomst
 • natuur
Landelijk
Sonic Acts Biennial 2022 Opening W139 on Friday 30 September 2022 Photo by Pieter Kers

Keer op keer trakteert Sonic Acts ons op een opmerkelijk spektakel, en de biënnale van 2024 is geen uitzondering. Dit jaar is extra bijzonder want Sonic Acts viert dan zijn dertigste verjaardag.

Sonic Acts Biënnale 2024
 • beeldende kunst
Landelijk
Maxresdefault

Bij het Festival of the Drums draait alles om de krachtige en ritmische wereld van drums, trommels en percussie.

Viering van ritme
 • muziek
Flevoland
3 4 2a PRESS Thea op Binnenhof

Van pionieren in de jaren vijftig tot gender- inclusief vandaag. Bekijk op de tentoonstelling Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland zeventig jaar aan genderdiverse geschiedenis.

Transgender geschiedenis
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Museum de Oude Wolden 3

Het Streekmuseum de Oude Wolde heeft een sprong voorwaarts gemaakt richting een nóg interactievere museale ervaring voor het publiek.

Verplaatsbare meubelstukken
 • buurtcultuur
Groningen
Mosterdzaad

Er was er maar één van in heel Nederland en die staat op Ameland: een mosterdmolen. Maar nu mag ook Stadskorenmolen De Vlijt in Meppel zichzelf een echte mosterdmolen noemen, de eerste op het vasteland.

Geen mosterd na de maaltijd
 • erfgoed & monumentenzorg
Landelijk
Zizh banner 38606a

'Het was Zondag in het Zuiden' is een musical met muziek van Rowwen Hèze en vertelt het aangrijpende verhaal over het hoogwater in Limburg. 

Een historische musical met Limburgse hartstocht
 • theater, dans en film
Limburg
Mensen kijken naar een optreden op een dakterras

Elke zomer vindt On The Roof plaats: een reeks concerten op het mooiste dakterras van Amsterdam-Noord. Hier kun je genieten van een unieke mix van genres en culturen: van familieconcerten tot double-bills en shows van jonge talenten. Wat ooit begon als buurtinitiatief, is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Amsterdamse muziekscene. Artiesten van over de hele wereld komen hier samen om de grenzen van jazz, wereldmuziek en geïmproviseerde muziek te verkennen.

Muziek op het dak
 • muziek
Noord-Holland
Alessandro Fongaro Gabriel Neck of the Woods Eric van Nieuwland 1 min

Tijdens North Sea Round Town transformeert Rotterdam 18 dagen lang tot dé jazzstad van Nederland. Dit ‘fringe’ festival van North Sea Jazz biedt honderden concerten vol jazz, blues, soul, funk, electronic en hiphop op diverse locaties door de stad. In 2024 kiest het festival voor het vijfde opeenvolgende jaar een ‘Artist in Focus’. Dit jaar staat de spotlight op bassist en componist Alessandro Fongaro.

Focus op jazztalent
 • muziek
Landelijk
Brenda Bannerimage 1920x10800

Met een internationale studiebeurs van het Cultuurfonds op zak zal Brenda haar PhD-traject aan de University of California, Los Angeles (UCLA) beginnen. Haar doel? Niet alleen maar apen bestuderen. Ze wil dieper graven in hun sociale wereld en morele gedrag, en dat alles via een bijzondere bril genaamd etnografische technieken, een zelden toegepaste methode in primatologie.

Apen bestuderen in Amerika
 • wetenschap
Landelijk
Joodse Schooltje Leek

In Museum Het Joodse Schooltje lopen bezoekers rond die een diepe connectie voelen met de rijke joodse geschiedenis van deze regio. De behoefte om het verhaal van de joodse geschiedenis van Leek en haar omstreken te delen is groot. 

Het Joodse Schooltje
 • beeldende kunst
Groningen
Natuur Beelden foto

NatuurBeelden: kleurrijke, bijna schilderachtige foto’s van weelderige natuur afgewisseld met monumentale zwart-wit foto’s van de kunstwerken.

Blikvangers aan de voet van de Veluwe
 • natuur
Gelderland
Mooie kinderboekenfestival 2022 Nijmegen167 chrisvanhouts

Een Kinderboekenfeestje is als een magische doos vol verrassingen. Het bevat een kinderboek, decoratiematerialen, een duidelijke handleiding én een handige instructievideo.

Leesfeest voor kinderen
 • geschiedenis en letteren
Landelijk
Floris en Carla 094

De getalenteerde trompettist Floris Onstwedder kon dankzij een Cultuurfonds beurs zijn muzikale reis beginnen aan het bekende conservatorium in Zürich. Floris beschouwt zijn tijd in Zürich als een waardevolle en levensveranderende ervaring. Hij sprong in het diepe door naar het buitenland te gaan om zijn talent verder te ontwikkelen en zijn vaardigheden als solist te perfectioneren.

Studeren aan het conservatorium in Zürich
 • muziek
Landelijk
Oxygen delusion

Strakke choreografieën, beeldende illusies en een mix van dansstijlen. Delusion is Jennifer Romen's eerste avondvullende dansvoorstelling.

Choreograaf Jennifer Romen bestormt het theater
 • theater, dans en film
Landelijk
BB1

Wil je graag meer groen in de buurt? En wil je daar een initiatief voor starten, maar heb je geen idee hoe je dat doet?

Buurtvergroeners bootcamp voor groene strijders
 • natuur
Landelijk