Amandelbloesem

The way to go, volgens Van Gogh

muziekproductie Van Gogh's Way to Go
Aangevraagd door
Stichting Calefax
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
muziek
Bereik
3000 bezoekers

Op zijn 27e neemt Vincent van Gogh een besluit: hij wordt kunstenaar. Na het uitproberen van allerlei beroepen weet hij het zeker: hij gaat zijn hart volgen. Hij moet en zal kunstenaar worden. Maar het volgen van je hart gaat niet zonder slag of stoot.

Van Gogh’s way to go is een unieke combinatie van muziek en beeldende kunst en slaat een brug tussen podiumkunsten en het museum. In Van Gogh’s way to go neemt Calefax je mee op reis door Van Goghs leven en werk. Je hoort muziek die Van Gogh zelf gehoord heeft of stukken die in zijn tijd zijn geschreven. Ondertussen wordt er ingezoomd op zijn werken.

Van gogh wincent starry night
Sterrennacht (1889) - Vincent van Gogh, MOMA, New York

Waarom steunt het Cultuurfonds Van Gogh way to go?

Van Gogh’s way to go is een samenwerking tussen rietkwintet Calefax, het Van Gogh Museum en Muziekgebouw aan ‘t IJ. Doel is publiek te inspireren bij de zoektocht die het eigen leven kan zijn.

  • Er is een versie voor jongeren (10+) en een versie voor volwassenen.
  • Het thema van de voorstelling werkt door in het educatiepakket. Hoe ziet je pad eruit als je volledig vrij bent te kiezen wat je wilt doen?
  • De video’s uit het educatiepakket zijn bijzonder van opzet: ze worden opgenomen in het museum en geven een introductie van de personages uit de voorstelling mét hun instrument.
  • Museumbezoek is onderdeel van het gehele pakket.
Zelfportret
Zelfportret met grijze vilthoed (1887) - Vincent van Gogh, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Spannende cross-overs tussen kunst en muziek

Bij het Cultuurfonds ondersteunen we bijzondere projecten die kunst en muziek samenbrengen. Heb jij een goed idee? Doe een aanvraag.

Dit project kreeg een toekenning uit: