Het logo

Het logo bestaat uit een samenstelling van verschillende letterstijlen die samen een geheel vormen. Dit symboliseert onze samenleving, die verschillende aspecten heeft om onze cultuur weer te geven, van klassiek tot modern en van geaccepteerd tot controversieel. Het logo is gebaseerd op een speciaal voor het Cultuurfonds ontwikkeld lettertype, waardoor de stijl extra herkenbaar is.

Drukwerk of digitaal

Ga je het logo gebruiken in/op drukwerk? Download dan de logoset voor drukwerk. Hierin vind je in kleur en zwart-wit varianten in verschillende vorm en kleurcombinaties.

Ga je het logo digitaal gebruiken, bijvoorbeeld op social media of op je website? Download dan de logoset voor digitaal gebruik. Hierin vind je in kleur en zwart-wit varianten in verschillende vorm en kleurcombinaties. Je kunt hier kiezen voor EPS-bestand of een PNG-bestand.

Een EPS-bestand is handig voor grafische ontwerpen omdat het schaalbaar is zonder kwaliteitsverlies. Gebruik een PNG-bestand voor digitale toepassingen, zoals op websites of sociale media, vanwege de ondersteuning van transparantie en efficiënte bestandsgrootte.

Vorm en kleur

Een aantal letters in het lettertype hebben alternatieve vormen. Hierdoor kan het logo verschillende vormen hebben.

Naast de vormvarianten kan het logo gebruikt worden in alle kleuren die zijn aangegeven in het kleurpalet. Ook hier is het uitgangspunt dat de diversiteit van cultuur niet te vangen is in één kleur en dat cultuur boven persoonlijke smaak gaat. Een vereiste is dat er voldoende contrast aanwezig is om het logo leesbaar te houden.

Promotie op social media

Tags: Tag (door middel van @) de betrokken partijen! Tag @cultuurfonds zodat het landelijke kanaal wanneer mogelijk jouw post kan reposten en we zo het bereik kunnen vergroten.

Hashtags: Standaard hashtags: #cultuurfonds #beginvanietsmoois #cultuurfonds[provincienaam] #cultuur

Bijdrage CultuurFonds op Naam

Ook als je een bijdrage hebt ontvangen uit een CultuurFonds op Naam, gebruik je altijd het algemene logo. Er zijn geen aparte logo's voor Fondsen op Naam. In de lopende tekst vragen we je wel om het Fonds op Naam te vermelden, namelijk: “met dank aan het Cultuurfonds, mede dankzij het XX Fonds.”