Nhung geeft zich bloot Bart Grietens 5

Thuis in twee werelden

theaterproductie Nhung geeft zich bloot
Aangevraagd door
Stichting DAM&KO
Bijdrage
€ 17.500,00
Werkterrein
theater, dans en film

De voorstelling Nhung geeft zich bloot is meer dan het levensverhaal van Nederlandse Vietnamees Nhung Dam. Het is een ode aan wie we zijn, te midden van alle diversiteit in de wereld.

Kringverjaardagen en karaoke

In de voorstelling laat actrice Nhung Dam zien dat je trots mag zijn op je afkomst, zelfs als je stiekem ook dol bent op hutspot en 'kringverjaardagen'. Vroeger schaamde Dam zich soms voor haar typisch Vietnamese opvoeding, zoals eten met stokjes en karaoke zingen. Nu omarmt ze juist deze kant van zichzelf. Haar nieuwe voorstelling is daarom een viering van de momenten waar de Vietnamese cultuur en de Nederlandse cultuur elkaar ontmoeten.

Meer dan een levensverhaal

In Nhung geeft zich bloot worden de persoonlijke ervaringen en anekdotes van Dam afgewisseld met muziek en cabaret. De voorstelling gaat deels over de strijd met een bi-culturele achtergrond. Maar het behandelt ook universele thema's, zoals het waarderen van je afkomst en het vinden van je eigen plek.

Waarom steunt het Cultuurfonds Nhung geeft zich bloot?

  • De voorstelling biedt een podium aan mensen met een bi-culturele achtergrond, in een tijd waarin er veel wordt gesproken over racisme, uitsluiting, vertegenwoordiging van minderheden en onze identiteit.
  • Nhung geeft zich bloot viert verschillende culturen, in plaats van de nadruk te leggen op de verschillen en het onbegrip.
  • Het Cultuurfonds steunt de voorstelling om bij te dragen aan een culturele ervaring waar herkenning en begrip voor diversiteit in de samenleving centraal staan.

Loop je rond met een idee voor een theatervoorstelling?

Kijk of je een aanvraag kunt doen. We ondersteunen bijzondere podiumproducties van talentvolle (nieuwe) makers. Benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Benieuwd of je in aanmerking komt voor een financiële bijdrage?

Dit project kreeg een toekenning uit: