Psychose Hondsdol

Punk, poëzie en protest

concertreeks Hondsdol
Aangevraagd door
Stichting Muziekans
Bijdrage
€ 15.000,00
Werkterrein
muziek

Bij Hondsdol komen de rauwe energie van punkmuziek, de creatieve expressie van poëzie en de sociale kritiek van protest samen. Met speciale (punk)avonden trekt dit reizend podiumprogramma door Nederland om dichters en muzikanten een podium te geven.

Punkrock protesttrein door het land

Het concept draait om een muzikale kruisbestuiving waarbij bands uit hun lokale scene worden gehaald om in andere steden op te treden. Het is als een soort punkrock protesttour die kriskras door Nederland reist en een podium biedt aan bands en dichters, punk en poëzie. Tijdens elke 'hondsdolle' avond worden verschillende bands gekoppeld aan dichters, begeleid door protestbewegingen. Hierdoor ontstaat niet alleen een muzikale ervaring, maar ook een poëtisch en informatief programma dat diepgang geeft aan de krachtige klanken van de punkbands. Op deze manier zet Hondsdol mensen aan het denken over de samenleving en maakt hen op een speelse en kunstzinnige wijze bewust van de wereld waarin we leven.

Waarom steunt het Cultuurfonds Hondsdol?

  • Hondsdol biedt lokale bands een podium buiten hun gebruikelijke scene, zo krijgen zij de kans om te groeien in ervaring, ontwikkeling, en populariteit.
  • Het project speelt in op de behoeften van de nieuwe protestgeneratie door muziek, poëzie en protest te combineren. Op deze manier creëert het op een creatieve manier bewustzijn bij het publiek over actuele kwesties.
  • Draagt bij aan het behoud van de punkcultuur.

Bezig met een uniek muziekproject?

Wie weet kom je in aanmerking voor een bijdrage van het Cultuurfonds. Bekijk de mogelijkheden.